O&O

Sisustuksen trendit vaihtuvat muutaman vuoden välein, mutta toimistotiloja sisustettaessa on ajateltava paljon pidemmälle. Uudistuksen kanssa on elettävä seuraavat kymmenen, jopa kaksikymmentä vuotta. Sisustusarkkitehti Katriina Lankinen pohtii päivittäin työssään kuinka luoda asiakkaalle yhtäaikaa nykyaikainen, mutta ajattoman tyylikäs sisustus. Vallitsevien muotisuuntausten käyttö riippuu asiakkaan toiveesta. Mainostoimistossa toiveet saattavat olla hyvin erilaiset kuin lakitoimistossa. Toki mielikuvilla voi myös leikitellä.
- Joskus näitä ennakko-odotuksia halutaan tietoisesti ravistaa ja konservatiiviseksi mielletty yritys haluaakin erottua muodikkaalla sisustuksella.

Orient-Occidentin toimistotilojen sisustuksen toteuttanut Lankinen kertoo, että sisustusalan yritykselle trendien ja uutuuksien näkyminen oli selvää. Ideoita uudistukseen Lankinen kävi hakemassa Milanon ja Tukholman sisustusmessuilta. Tänä syksynä suositaan lämpimiä sävyjä ja metallinhohtoa. Uusin muotiväri on vihreä. 

O&O

Jo muutaman vuoden pinnalla ollut luonto sisällä -ajatus otettiin myös Orient-Occidentin uudistuksen yhdeksi kantavaksi teemaksi. Oikeat kasvit ja luonnonmateriaalit tuovat tiloihin puutarhamaista tunnelmaa.

- Ekologisuus, kestävyys ja kierrätettävyys. Näitä asioita toivotaan materiaaleilta yhä enemmän, luettelee Lankinen.
Lankinen on tyytyväinen, että enää ei mennä yhden trendin perässä kuten vuosikymmeniä sitten. Monenlaiset tyylit ovat sallittuja, eikä koko sisustusta tarvitse muuttaa nopealla syklillä.

- Kun yleisilme on klassinen, voi toimistonkin sisustusta piristää vain vaihtamalla vain tekstiilejä.

O&O