Silmiä avaavia tiloja

Tervetuloa mukaan – yhdessä olemme vaikuttavampia!

Ympäristön kestävän kehityksen ja ihmisten hyvinvoinnin tukeminen luovat meillä Orient Occidentilla perustan kaikelle toiminnalle. Teemme jatkuvasti tekoja ja valintoja paremman tulevaisuuden puolesta. Tavoitteemme on olla vastuullisen sisustamisen suunnannäyttäjä ja luottokumppani: edistämme asiantuntijuudellamme ja tuotteillamme myös asiakkaittemme vastuullisia päämääriä. Tällä sivulla voit tutustua ekologisuutemme eri osa-alueisiin ja konkreettisiin esimerkkeihin toiminnastamme.

ekologisuus ekologisuus ekologisuus
Ekologisia sisustusmateriaaleja julkitiloihin ja koteihin

Kehitämme tuotevalikoimaamme jatkuvasti vastuullisemmaksi ja teemme tiivistä yhteistyötä ekologisia arvoja painottavien päämiestemme kanssa: yhä useammat maahantuomistamme tuotteista on valmistettu ympäristöä kunnioittaen ja kiertotalouden periaatteita noudattaen. Lisäksi monien tuotteittemme materiaalit tai itse tuotteet ovat käytön jälkeen uudelleen hyödynnettävissä.

Alta löydät esimerkkejä ympäristövastuullisista tuotteistamme.

Parky-puulattiat

Parky on markkinoiden kestävin puulattia – ja sen kestävyys on myös vastuullista kestävyyttä. Parky-lankut on valmistettu ekologisesti luonnonvaroja säästäen ja kaikki niissä käytetty puu on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Tutustu tarkemmin

Ege-matot ja -mattolaatat

Pitkäaikainen kumppanimme Ege on todistetusti maailman johtava vastuullisten tekstiililattioiden valmistaja. Se hyödyntää tuotteittensa valmistuksessa muun muassa valtameristä kerättyä jätemuovia. Egen koko tuotevalikoimalle on myönnetty kansainvälinen Cradle to Cradle -kiertotaloussertifikaatti.

Tutustu tarkemmin

House of Happiness -verhokankaat

Paloturvallisten House of Happiness -verhokankaiden valmistuksessa hyödynnetään muun muassa kierrätetyistä muovipulloista saatua polyesteriä ja verhojen pakkauksissa suositaan uusiutuvia materiaaleja. Pakkauksissa ei käytetä lainkaan muovia.

Tutustu tarkemmin

AquaClean-huonekalukankaat

Pelkällä vedellä puhdistuvat AquaClean-kankaat valmistetaan vastuullisesti Espanjan Valenciassa Muro de Alcoyn kylässä. Kankaiden tuotannossa pyritään aina ekologiseen kestävyyteen ja ympäristön kuormitus pyritään pitämään mahdollisimman pienenä.

Tutustu tarkemmin

Paremman huomisen palveluja ammattilaisille

Ympäristölle kestävät valinnat ja ratkaisut korostuvat tällä hetkellä voimakkaasti myös julkisten tilojen sisustusten suunnittelussa ja toteutuksissa. Ekologisuudella, muun vastuullisuuden osana, on jatkuvasti keskeisempi rooli kaupallisten yritysten brändeissä.

Me Orient Occidentilla olemme sisustus- ja kiinteistöalan ammattilaisen kumppani: kehitämme ja tarjoamme ainutlaatuisia asiantuntijapalveluja sisustus- ja rakennushankkeisiin. Niiden avulla voidaan muun muassa vähentää tehokkaasti materiaalihävikkiä, pidentää tuotteiden elinkaarta sekä valita käyttöön tuotteita, jotka tukevat niin suunnittelijan kuin hankkeen muidenkin osapuolten vastuullisia päämääriä.  

Green Building Council Finland

Kuulumme Suomen vaikuttavimpaan ja laaja-alaisimpaan kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkostoon. Edistämme hiilineutraaleja ja kiertotalouden mukaisia sisustusratkaisuja kiinteistö- ja rakennusalalle.

O&O Assi – Luovan suunnittelijan tekninen tuki

O&O Assin päämääränä on tehdä sisustusarkkitehtien ja -suunnittelijoiden työstä sujuvampaa ja tuloksellisempaa – ja vapauttaa samalla aikaa luovalle työlle. Teknisen asiantuntijan kokonaisvaltainen tuki auttaa muun muassa vastuullisten tuotteiden valinnassa ja materiaalikulutuksen optimoinnissa.

Tutustu tarkemmin

Green Building Council Finland

Kuulumme Suomen vaikuttavimpaan ja laaja-alaisimpaan kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkostoon. Edistämme hiilineutraaleja ja kiertotalouden mukaisia sisustusratkaisuja kiinteistö- ja rakennusalalle.

YK:n Global Compact ohjaa meitä

Orient Occident on ollut mukana YK:n kansainvälisessä Global Compact -vastuullisuusaloitteessa vuodesta 2014 lähtien. Syksyllä 2020 vastuullinen yhteistyömme tiivistyi entisestään, kun liityimme Global Compactin SDG Ambition -ohjelmaan yhtenä ensimmäisistä yrityksistä Suomessa.    

YK:n ohjelmien parissa tehtävän kehitystyön päämääränä on tuoda vastuullisuustavoitteet yhä tiiviimmäksi osaksi koko yrityksemme toimintastrategiaa. 

Tutustu tarkemmin