Silmiä avaavia tiloja

Tervetuloa mukaan – yhdessä olemme vaikuttavampia!

Ympäristön kestävän kehityksen ja ihmisten hyvinvoinnin tukeminen luovat meillä Orient Occidentilla perustan kaikelle toiminnalle. Teemme jatkuvasti tekoja ja valintoja paremman tulevaisuuden puolesta. Tavoitteemme on olla vastuullisen sisustamisen suunnannäyttäjä ja luottokumppani: edistämme asiantuntijuudellamme ja tuotteillamme myös asiakkaittemme vastuullisia päämääriä. 

Ekologisuus puhututtaa kaikilla yhteiskuntamme aloilla. Ympäristölle kestävät valinnat ja ratkaisut korostuvat nyt voimakkaasti myös sisustusten suunnittelussa ja toteutuksissa. Me Orient Occidentilla olemme vastuullisesti tässä ajassa kiinni: saat kauttamme nyt myös kokonaan hiilineutraalit pintamateriaalit.

Ekologisuus Ekologisuus Hiilineutraalius
Hiilineutraalit sisustuksen pintamateriaalit ovat täällä

Kehitämme tuotevalikoimaamme jatkuvasti vastuullisemmaksi ja teemme tiivistä yhteistyötä ekologisia arvoja painottavien päämiestemme kanssa: yhä useammat maahantuomistamme tuotteista on valmistettu ympäristöä kunnioittaen ja kiertotalouden periaatteita noudattaen. Lisäksi monien tuotteittemme materiaalit tai itse tuotteet ovat käytön jälkeen uudelleen hyödynnettävissä.

Lisäksi kehitämme tuotevalikoimaamme uudenlaisia näkökulmia huomioiden. Jo tällä hetkellä tuotevalikoimastamme löytyy myös monia hiilineutraaleja tuotteita. 

Alta löydät esimerkkejä hiilineutraaleista tuotteistamme.

Hiilineutraalit ja hurmavan kauniit Milliken-mattolaatat ja -lankut

Laadustaan tunnetun Millikenin hiilineutraaleista tuotteista riittää mistä valita: tarjolla on yli 400 yksittäistä design- ja värivaihtoehtoa. Mattolaattojen ja lankkujen pintamateriaalit on valmistettu ympäristöystävällisestä ECONYL-kierrätyskuidusta ja niiden hiilipäästöt on kompensoitu tukemalla VCS standardoituja (Verified Carbon Standard) uusiutuvien energialähteiden hankkeita.

Millikenin hiilineutraaleja mallistoja ovat Northward Bound, Crafted Series, Unexpected Purposes, Tracing Landscapes, Naturally Drawn, Glazed Clay, Clerkenwell, Colour Compositions, Change Agent ja Artistic Liberties.

Mallistot ovat saatavana TractionBack-kitkapohjaisina, jolloin mattolaatat voidaan asentaa nopeasti ja kustannustehokkaasti kokonaan ilman liimaa. Mattolaattojen käyttöluokka on 33, eli ne soveltuvat vaativaan julkitilakäyttöön. Lisäksi mattolaatoissa on akustoiva huopapohja ja ne ovat M1-päästöluokiteltuja.

Milliken TractionBack Milliken TractionBack Milliken Traction Back

Ympäristövastuulliset ja luonnollisen tyylikkäät Ege Reform Ecotrust -mattolaatat

Tanskalaisen Egen hiilineutraalit Reform Ecotrust -mattolaatat ovat suosittuja hyvistä syistä: niiden materiaalit ovat ekologisia ja tyylikkäitä kuosi- ja värivaihtoehtoja on saatavilla lukemattomia. Katseen vangitsevat struktuurit ja luonnon eri elementtejä heijastavat värit yhdistyvät Ege Reform -tuotteissa käyttöluokan 33 mukaiseen kulutuskestävyyteen sekä jopa 27 db:n askeläänien vaimennukseen.

Laattojen kulutusta kestävä pinta on valmistettu ECONYL-kierrätyskuidusta, jonka tuotannossa hyödynnetään mm. vanhoja kalaverkkoja. Myös laattojen huopapohjat ovat uusioainesta, raaka-aineena on käytetty kierrätettyjä muovipulloja. Ege Reform -tuotteet ovat saatavana myös kokolattiamattoina ja kaikki mallistot M1-päästöluokiteltuina. 

Ege Reform Ecotrust -mattolaattoja on yhdeksän eri mallistoa: Legend, Terra, Calico, Flux, Mano, A New Wave, Artworks, Memory ja Transition by Manganese. Mallistot on valmistettu kokonaan ympäristöystävällisistä materiaaleista ja ne ovat helposti ja tehokkaasti kierrätettävissä.

 

Ege Ege Ege

Kestävin, ekologisin ja kovaan julkitilakäyttöön soveltuva Purline 

Purline on markkinoiden ekologisin ja kestävin polyuretaanilattia. Kokonaan uusiutuvista raaka-aineista valmistetulla, hiilineutraalilla tuotteella voidaan toteuttaa lattiapintoja, jotka ovat erittäin kulutuskestäviä sekä vaivattomasti puhdistettavia ja desinfioitavia – vastuullisuutta ja tyylikästä ulkoasua unohtamatta. Purlinen käyttöluokka on 34/43 ja sillä on M1-päästöluokitus. Helposti käytön jälkeen kierrätettävä, täysin hajuton ja vedenkestävä Purline ei sisällä mitään haitallisia aineita, kuten PVC:tä, klooria, pehmentimiä tai liuottimia – eli se on myös käyttäjäturvallinen valinta.

Kestävyyden, turvallisuuden ja helppohoitoisuuden takia Purline-matot ja Purline-laatat soveltuvat vaativiin julkisiin tiloihin kuten terveydenhuoltoon, hoivakoteihin, kouluihin, päiväkoteihin, hotelleihin ja ravintoloihin.

Tyylikäs ja kestävä Loc Floor ja Loc Floor Plus Aqua Protect

Loc Floor ja Loc Floor Plus Aqua Protect ovat hiilineutraaleja ja M1-päästöluokiteltuja laminaattilattiamallistoja, jotka soveltuvat erinomaisesti asuinkohteiden tyylikkääseen sisustamiseen – myös vaativampaan käyttöön.

Helppohoitoisella, huolettomalla ja poikkeuksellisen kestävällä Loc Floor Plus Aqua Protect -laminaatilla on asumiskäytössä 20 vuoden takuu. Laminaattilattiassa on kosteuskäsitelty runkolevy ja Aqua Protect -suojaus, joka kestää 6 tunnin kosteusaltistuksen. 

Uniclic-lukkopontilla varustetut lankut ovat tarkkaan mitoitettuja ja tiivissaumaisia, niiden asennus, ja tarvittaessa myös irrotus, on nopeaa ja vaivatonta. Loc Floor Aqua Plus protect -mallistossa on 14 erilaista kuosia ja Loc Floor mallistossa yhdeksän. Tyylikkäisiin kuoseihin on saatavilla niihin sopivat asennus- ja viimeistelytarvikkeet, jotka varmistavat huolitellun lopputuloksen.

Paremman huomisen palveluja ammattilaisille

Ympäristölle kestävät valinnat ja ratkaisut korostuvat tällä hetkellä voimakkaasti myös julkisten tilojen sisustusten suunnittelussa ja toteutuksissa. Ekologisuudella, muun vastuullisuuden osana, on jatkuvasti keskeisempi rooli kaupallisten yritysten brändeissä.

Me Orient Occidentilla olemme sisustus- ja kiinteistöalan ammattilaisen kumppani: kehitämme ja tarjoamme ainutlaatuisia asiantuntijapalveluja sisustus- ja rakennushankkeisiin. Niiden avulla voidaan muun muassa vähentää tehokkaasti materiaalihävikkiä, pidentää tuotteiden elinkaarta sekä valita käyttöön tuotteita, jotka tukevat niin suunnittelijan kuin hankkeen muidenkin osapuolten vastuullisia päämääriä.  

O&O Assi – Luovan suunnittelijan tekninen tuki

O&O Assin päämääränä on tehdä sisustusarkkitehtien ja -suunnittelijoiden työstä sujuvampaa ja tuloksellisempaa – ja vapauttaa samalla aikaa luovalle työlle. Teknisen asiantuntijan kokonaisvaltainen tuki auttaa muun muassa vastuullisten tuotteiden valinnassa ja materiaalikulutuksen optimoinnissa.

Tutustu tarkemmin

Occident vahvasti mukana FIGBC-verkostossa

Kuulumme Suomen vaikuttavimpaan ja laaja-alaisimpaan kestävän rakennetun ympäristön verkostoon, Green Building Council Finlandiin. Olemme koko yhtiömme voimin mukana yhteistyössä, edistämässä ja mahdollistamassa hiilineutraaleja sekä kiertotaloutta edesauttavia sisustusratkaisuja kiinteistö- ja rakennusalan tarpeisiin. 

Tutustu tarkemmin

YK:n Global Compact ohjaa meitä

Orient Occident on ollut mukana YK:n kansainvälisessä Global Compact -vastuullisuusaloitteessa vuodesta 2014 lähtien. Syksyllä 2020 vastuullinen yhteistyömme tiivistyi entisestään, kun liityimme Global Compactin SDG Ambition -ohjelmaan yhtenä ensimmäisistä yrityksistä Suomessa.    

YK:n ohjelmien parissa tehtävän kehitystyön päämääränä on tuoda vastuullisuustavoitteet yhä tiiviimmäksi osaksi koko yrityksemme toimintastrategiaa. 

Tutustu tarkemmin