O&O

Työskentelytiloilla on iso vaikutus työntekijöiden viihtyvyyteen. Myös työnhakijat kiinnittävät huomiota tyylikkäisiin toimistotiloihin ja niistä onkin tullut yrityksille rekrytointivaltti. Orient-Occident uudisti ensin aula- ja näyttelytilansa, jonka jälkeen oli toimistotilojen vuoro. Nyt myös toimistotiloja kelpaa esitellä yhtenä referenssinä - ovathan kaikki käytetyt materiaalit Orient-Occidentin omasta valikoimasta.

- Omat tilat ovat yrityksen käyntikortti, tiivistää uudesta sisustuksesta vastaava sisustusarkkitehti Katriina Lankinen.

Toimistotilojen uudistus vaatii työntekijöiltä aina kärsivällisyyttä sekä joustavuutta. Työntekijät saattavat olla remontin ajan sijoitettuna tiiviisti ja oman työrauhan löytäminen voi olla vaikeaa. Orient-Occidentin toimistotilojen uudistus kesti kaksi vuotta. Tästä ajasta työntekijät olivat sijoitettuna väliaikaisiin tiloihin noin puolen vuoden ajan. Tuotepäällikkö Nina Petersén kertoo tämän olleen varsin kohtuullinen aika.

- Istuimme samassa tilassa, jolloin tuli vaihdettua ajatuksia työstä sekä juteltua paljon myös työn ulkopuolisia asioita. Se oli omalla tavallaan hauskaa aikaa, vaikka olikin ihanaa päästä upouudelle työpisteelle, Petersén kertoo.

O&O

Lankinen kertoo hyvän suunnitelman olevan uudistuksessa kaiken a ja o. Kun suunnitelma on valmis ennen aloitusta, eivät aikataulut veny ja remontti aiheuta ylimääräisiä kustannuksia.

-Työntekijät pääsevät nauttimaan uusista tiloista näin luvatussa ajassa.

 15 vuotta Orient-Occidentilla työskennellyt Petèrsen on ollut uudistukseen enemmän kuin tyytyväinen. Sisustus saa kiitosta erityisesti valoisuudestaan ja avaruudestaan. Harmoninen värimaailma miellyttää silmää ja töihin on mukava tulla aamuisin.

- Vaikutus työmotivaatioon on valtava, hän toteaa.