Suunnittelukilpailun voittaja ihastui O&O Assi -palveluun

Kun sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun kolmannen vuoden opiskelijalle antaa paperia ja luonnosteluvälineet, voi lopputulos olla vaikkapa matto. Näin kävi Ronja Westerlundille. Hän nappasi kirkkaimman kruunun Orient Occidentin järjestämässä suunnittelukilpailussa. Niin syntyi matto, joka hurmaa satumaisuudellaan ihan jokaisen.

helsinki matto

”Mitäpä jos osallistuisit suunnittelukilpailuun?”, vinkkasi Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opettaja Timo Sulkamo opiskelijalleen Ronja Westerlundille. Koska haasteet on tehty tartuttaviksi ja kilpailut voitettaviksi, Westerlund päätti osallistua. Hän piirsi unelmiensa mattokuosin Orient Occidentin messuosastolla ID Helsinki 2019 -tapahtumassa. Kilpailutöitä jätettiin tapahtuman aikana hieman yli 50. Ja niinhän siinä kävi, että Westerlundin kuosi erottui joukosta.

 – Meihin vetosi persoonallisuus. Suunnittelijan kädenjälki näkyi selvästi, lisäksi värejä oli käytetty runsaasti. Ronjan suunnittelema kuosi erottui satumaisuudellaan: se voisi olla vaikkapa lastenkirjan sivulta, Orient Occidentin palvelupäällikkö Maria Mäntylä avaa tuomariston valintaa.

Westerlundille voitto tuli yllätyksenä.

 – Voitto tuntui hyvältä ja hämmentävältä. En osannut odottaa sitä, mutta olin tietysti iloinen. Piirrän paljon eläin- ja kasviaiheisia kuvituksia, joten kuosi tuli selkärangasta. Olen hakenut tyylini vaikutteita muun muassa Birger Kaipiaisen tuotannosta.

 O&O Assi -palvelu mahdollistaa enemmän

Voittajatyöstä toteutettiin kaksi kantattua mattoa O&O Assi -palveluun kuuluvan Teknisen tuotesuunnittelun ja -valinnan avulla. Toinen matoista toimitettiin Westerlundille, toinen Muotoiluinstituuttiin. Prosessi käynnistyi Westerlundin vierailulla Orient Occidentin showroomilla Helsingissä. Käynnin aikana Westerlund valikoi värit mattoa varten yhdessä teknisen suunnittelijan Evita von Hertzenin kanssa, joka lähetti sen jälkeen värisuunnitelman mattovalmistaja Egelle visualisointia varten.

Suunnittelijoiden työtä helpottava O&O Assi -palvelu mahdollistaa enemmän kuin moni osaa edes odottaa.

 – Oli jännittävää seurata maton kehityskaarta luonnoksesta valmiiksi tuotteeksi. Ja sitä, kuinka vaivattomasti se tapahtui omasta näkökulmastani. Valmis matto miellyttää silmääni paljon, Westerlund toteaa.

helsinki matto
helsinki matto

Harkittujen ja erottuvien kokonaisuuksien tavoittelijoille

Westerlund kertoo O&O Assi -palvelun olevan suunnittelijan näkökulmasta miellyttävä ja helppo. Se sopii hänen mielestään ensisijaisesti julkitiloja tekeville yrityksille ja henkilöille, jotka haluavat hektisestä aikataulusta huolimatta luoda tarkkaan harkittuja kokonaisuuksia.

 – Tekninen suunnittelija kuunteli valintojani värien ja maton koon suhteen. Hän ehdotti parannuksia, jotka tekivät kokonaisuudesta vieläkin yhtenäisemmän. Kerrassaan mitä mainioin kokemus kaikin puolin, Westerlund summaa.

 – Sähköinen printti oli tärkeä osa prosessia. Teimme sen pohjalta pieniä muutoksia, jonka jälkeen tilasimme näytepalan. Sen avulla pystyimme tarkastelemaan, miltä kuosi ja värit tulisivat näyttämään lopputuotteessa, tekninen suunnittelija Evita von Hertzen kertoo.

 Ideasta toteutukseen O&O Assin avulla

O&O Assi on laadittu luovaa työtä tekevien sisustusarkkitehtien ja -suunnittelijoiden oikeaksi kädeksi: visioiden mahdollistajaksi, ajan säästäjäksi ja brändin mukaisen toteutuksen varmistajaksi. Orient Occidentin tekninen suunnittelija on apuna tarvittaessa heti suunnittelun alusta lähtien, jolloin suunnittelijan oma tekeminen tehostuu ja aikaa vapautuu luovaan työhön. Myös toteutuksen kustannustehokkuus ja ekologisuus voidaan ottaa O&O Assin avulla paremmin huomioon.

 – Suunnittelijoiden ja sisustusarkkitehtien näkökulmasta prosessi on mutkaton. Kaikki taustatyö tehdään Orient Occidentilla, jolloin suunnittelija voi keskittyä ydinosaamiseensa. Me huolehdimme kaikesta materiaalien valinnasta lähtien aina asennuskuviin saakka, von Hertzen kuvailee.

 – Miltei kaikki on mahdollista ja jos jokin ei ole, tehtävämme on löytää parhaat mahdolliset ratkaisuehdotukset. Huomioimme kaikki tekniset seikat – muun muassa hukan minimoimisen, kuvion kohdistamisen, nukan suunnan ja leikkuuvarat. Meillä on aito halu tarjota hyvää palvelua ja maksimoida onnistunut toteutus asiakkaalle, von Hertzen kertoo Orient Occidentin tavasta työskennellä.

helsinki matto