Uudenlainen tukipalvelu tekstiililattioiden huoltoon

O&O Puhto

O&O Puhto on uudenlainen tukipalvelu Orient Occidentin toimittamien tekstiililattioiden oikeaan puhtaanapitoon ja huoltoon. Kiinteistöjen omistajille ja käyttäjille sekä niiden suunnittelijoille ja siivousliikkeille suunnatun palvelun avulla saadaan aikaan puhtaampia ja houkuttelevampia tiloja, joissa viihdytään ja voidaan hyvin. Kiinteähintaisen O&O Puhto -palvelun tuella voidaan lisäksi pidentää lattiapinnan elinkaarta, eli tehdä ekologisesti vastuullisia tekoja ja saavuttaa samalla kustannussäästöjä.

puhto puhto puhto

Miksi O&O Puhto tekstiililattioiden huoltoon?

1. Hyvinvointia ja hygieniaa tilojen käyttäjille
O&O Puhto tarjoaa tekstiililattioiden siivouksen ja huollon tueksi parhaat mahdolliset käytännöt ja ohjeet. Kattavaan asiantuntemukseen pohjautuvan
tieto-taidon avulla tekstiililattia voidaan puhdistaa aina perusteellisesti – ja tilan käyttäjät voivat sen myötä paremmin. Tekstiililattian kokonaisvaltaisella puhtaudella on tutkitusti merkittävä vaikutus erityisesti sisäilman laatuun. Lisäksi tilan ja sen lattian puhtaus on hygieniakysymys: se estää bakteerien ja virusten leviämistä ja ehkäisee siten infektioita.

2. Ekologisuutta ja taloudellisuutta
Oikein tehty, säännöllinen huolto ja hoito pitää tekstiililattian hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään. Samalla lattiatuotteen elinkaari pitenee ja se on siten vastuullisempi valinta ympäristöä ajatellen. Tekstiililattioiden ennakoiva huolto on myös taloudellisesti kannattavaa: hyvän huollon ja oikeaoppisen tahranpoiston ansiosta lattiapintaa tai sen osia ei tarvitse uusia
niin usein ja sisustukseen tehdyn investoinnin arvo säilyy parempana.

3. Houkuttelevampia ja viihtyisämpiä tiloja

Lattia on asia, johon tilan käyttäjä kohdistaa usein ensimmäisenä katseensa. O&O Puhdon tuella hoidettu tekstiililattia tekee tilakokonaisuudesta ulkoasultaan houkuttelevan, mikä sitouttaa tilan käyttäjiä ja luo samalla kilpailuedun myös uusia vuokralaisia ajatellen.

Puhdas lattia tekee tilasta siistin, viihtyisän ja raikkaan, mikä tuottaa käyttäjilleen iloa. Viihtyisä työympäristö on hyvän työilmapiirin perusta ja se edesauttaa myös tekemisen tuloksellisuutta. Lisäksi puhtaus rakentaa työnantajamielikuvaa ja toimii siten houkuttelevana tekijänä esimerkiksi rekrytointeja ajatellen.

Viihtyisyydellä on suuri merkitys paitsi yritysten toimitiloissa, oppilaitoksissa ja muissa sosiaalialan kiinteistöissä myös kaupallisten palveluyritysten toimintaympäristöissä. O&O Puhdon avulla kiinteistössä vuokralaisena oleva yritys tai kiinteistön omistaja voi rakentaa imagoaan laadukkaana ja asiakkaistaan välittävänä toimijana.

Oikean huollon varmistava palvelu

O&O Puhto -palvelu on saatavissa kaikkiin uusiin Orient Occidentin toimittamiin tekstiilimatto- ja tekstiililaattalattioihin.

PALVELUUN KUULUU:

  • Alkukartoitus kohteessa
  • Ohjeistus siivousliikkeelle ja kiinteistön käyttäjälle
  • Säännölliset kohdekatselmukset ja raportointi
  • (pohjoismaisen INSTA 800 -standardin mukaisesti)
  • Toimenpide- ja kehitysehdotukset
  • Asiantunteva tuotetuki- ja neuvontapalvelu

Näin O&O Puhto toimii:

1. Alkukartoitus ja siivousliikkeen ohjeistus

Palvelu käynnistetään paikan päällä kohteessa pidettävällä alkukartoituksella, johon osallistuvat Orient Occidentin asiantuntija, palvelun tilaaja sekä siivousliikkeen edustaja.
Tapaamisessa käydään läpi O&O Puhto-palvelun ominaisuudet ja edut sekä määritellään ja sovitaan sen piiriin kuuluvat tilat.

Alkukartoituksessa käydään lisäksi perusteellisesti läpi kohteessa olevan tekstiililattian erityisominaisuudet ja sen oikeat puhtaanapitotekniikat, -välineet ja -laitteet;
ohjeistuksen aiheita ovat mm. ennakoiva hoito, ylläpitosiivous ja imurointi, tahranpoisto sekä huoltopuhdistukset.

2. Kohdekatselmukset ja raportointi

O&O Puhto -palveluun kuuluu säännölliset kohdekatselmukset sekä raportointi pohjoismaisen INSTA 800 -standardin mukaisesti. Siivouksen teknistä laatua arvioiva analyysi tehdään ja sen tulosraportti laaditaan sertifioidun asiantuntijan toimesta 6 ja 12 kuukauden päästä palvelun käyttöönotosta. Kohdekatselmukseen kutsutaan mukaan palvelun tilaaja ja tarvittaessa myös siivousliikkeen edustaja. Kirjallisen osuuden ja tarkastusvideon sisältävä raportti antaa palvelun tilaajalle kokonaisvaltaisen käsityksen tekstiililattian hoidon laadusta. Raporttiin kuuluvat lisäksi toimenpidesuositukset puhtaanapidon tehokkuuden ja tuloksellisuuden parantamiseksi.

3. Jatkuva tekninen tuki

O&O Puhto toimii palvelun tilaajan ja siivousliikkeen luotettavana asiantuntijana koko kaksivuotisen sopimusjakson ajan. Tekninen tuotetuki- ja neuvontapalvelu on käytettävissä joko puhelimitse tai sähköpostilla Orient Occidentin asiakaspalvelun tai oman yhteyshenkilön kautta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää uudesta O&O Puhto -palvelusta!

Asiakaspalvelumme
puh. 09 260 660
asiakaspalvelu@orientoccident.fi
Palvelemme arkisin klo 8–16

Case antilooppi: O&O Puhto on helppo ratkaisu vuokraajalle

Suurimmat kustannukset ja suurin vaiva toimitiloissa olevien tekstiilimattojen hoidossa syntyvät siitä, että niitä hoidetaan puutteellisesti tai väärin. Sen seurauksena lattiat likaantuvat ja pölyyntyvät, mikä puolestaan tuo kiinteistönomistajille valituksia huonosta sisäilmasta. Tekstiilimattojen oikea hoito ei ainoastaan paranna sisäilmaa, vaan myös pidentää maton käyttöikää. Näin toteaa kiinteistöpäällikkö Markku Reinivuo Colliers International Finlandista.

O&O Puhto ratkaisuksi Antiloopille
Ongelmien välttämiseksi Antiloopin omistamassa kiinteistössä Helsingin Sörnäistenkatu 1:ssä testattiin O&O Puhto -palvelua, josta kaikilla osapuolilla on ollut pelkästään positiivista sanottavaa. Colliers oli mukana seuraamassa palvelun käyttöönottoa ja sen vaikutuksia alusta asti.

Reinivuon mukaan palvelukonseptin käyttöönotto tapahtui helposti. Siivousliike ja vuokralainen perehdytettiin lattioiden oikeaan hoitoon ja huolenpitoon. Vaikka keskusteluissa oli useita osapuolia, asiat hoituivat sujuvasti ja ilman suurta työmäärää.

O&O Puhto -palvelussa asiakas perehdytetään tekstiilimaton oikeaan hoitoon, määritellään hoidon tarve tilan todellisen käytön perusteella, käydään säännöllisesti tarkastamassa tilanne ja toimitetaan tarkastuskäynneistä raportti kiinteistönomistajalle.

Vähemmän ikäviä yllätyksiä
Reinivuo näkee, että O&O Puhto -palvelukonseptin laadunvalvonta ja selkeät hoito-ohjeet vähentävät heidän stressiään tilojen kunnosta. Kun tekstiilimattoa hoidetaan oikein, jopa pienet tahrat saadaan nyt puhdistettua ilman kallista maton vaihtamista. Tila myös pysyy sekä huoneilmaltaan että ulkonäöltään jatkuvasti siistinä.