Kiinteät luokkatilat ja kaikuvat käytävät alkavat olla koulumaailmassa historiaa. Uudet koulut rakennetaan ja vanhat remontoidaan nyt varsin erinäköisiksi,

kuin me vuosikymmeniä sitten kouluja käyneet olemme tottuneet. Nykyaikainen koulurakennus on kuin moderni työpaikka: tilat ovat avoimia ja eri tarpeiden mukaan muunneltavia. Pulpettien sijaan oppilaat saattavat tehdä ryhmätöitä vaikkapa säkkituoleissa istuen.

Työskentelyssä korostuvat yhteisöllisyys, sosiaalisuus ja aktiivinen oppiminen.

Uudenlainen oppimisympäristö luo uudenlaista kysyntää tiloissa käytetyille materiaaleille. Koulujen nykyiset tarpeet on huomioitu myös Orient Occidentilla.

Toistaiseksi tärkeimpänä tuotteena on ollut lattioihin asennettava tekstiilimatto, joka akustoi tehokkaasti sekä askelten kopinaa että puheääntä.

 - Tekstiilimatto heijastaa kaikkea ääntä ja tämä laskee melutasoa huomattavasti, kertoo Orient-Occidentin liiketoiminnan kehittämispäällikkö Kari Suonpää.

Myös verhoilla voi pehmentää avotilan äänimaailmaa pehmentävät äänimaailmaa.

- Akustoivat verhot sopivat erinomaisesti tilanjakajiksi isoon avotilaan. Niitä on käytetty vielä vähän, mutta niiden suosio tulee varmasti kasvamaan, Suonpää uskoo.