Vastuullisesti tuotettua tyylikkyyttä - Milliken Colour Compositions

Milliken Colour Compositions

Milliken Colour Compositions -mattomallisto on elävä todiste siitä, että uuden sukupolven kierrätystuote tarjoaa näyttäviä ratkaisuja, vaikka tuotteen ja tuotannon vastuullisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Milliken aloitti vastuulliseen tuotantoon panostamisen jo vuonna 1900, kun se päätti kiinnittää enemmän huomiota raaka-aineiden kierrätykseen. Vuonna 1912 he siirtyivät käyttämään uusiutuvaa energiaa ja ovat tekniikan kehittyessä edelleen panostaneet käytetyn energian ja raaka-aineiden säästämiseen. Tästä osoituksena he ovat esimerkiksi viimeisen 10 vuoden aikana kyenneet vähentämään tuotannossa käytetyn kaasun kulutusta 60 %, vedenkulutusta 36 % ja sähkökulutusta 40 % suhteessa käytössä olevien tuotantotilojen kokoon.

Milliken osoittaa toiminnallaan, että vastuullinen tuotantotapa ja kierrätysmateriaalien käyttö voivat jopa parantaa lopputuotteen laatua ja ulkonäköä.

Milliken Colour Compositions

Suunnittelijoilta hyvän vastaanoton saaneesta Colour Compostitions -mallistosta löytyy laaja valikoima erilaisia väriyhdistelmiä. Milliken on suunnitellut Colour Compositions -malliston toisiinsa sopivista kolmen värin sarjoista ja accent-väreistä, joita yhdistelemällä syntyy silmää hiveleviä kokonaisuuksia. Lankut voi asentaa limittäin tai kalanruotokuvioon, jolloin värivaihtoehtojen ja muotojen yhdistelmiä on moneen makuun.

Colour Compositions -malliston valmistuksessa käytettävä Econyl-Nailon valmistetaan kierrätysmateriaaleista, mutta se on silti tekniseltä laadultaan täysin neitseellisestä nailonista valmistettua materiaalia vastaava. Salaisuus piilee siinä, että mm. raaka-aineena käytettävistä vanhoista kalaverkoista ja teollisuuden ylijäämämuovista  pystytään kemiallisessa prosessissa poistamaan kaikki epäpuhtaudet.

Colour Compositions

Myös itse tuotteiden päästöttömyyteen kiinnitetään jatkuvaa huomiota. Milliken toi jo vuonna 1986 tuotantoon PVC-vapaan mattomateriaalin ja panostaa edelleen öljypohjaisten materiaalien käytön vähentämiseen. Colour Compositions -mallisto täyttää M1 rakennusmateriaalin päästöluokan. Päästöjä vähentää myös mahdollisuus asentaa matto alustaan ilman liimaa käyttäen TractionBack-pohjausta. Mallistolla on myös GUT, BREEAM, EPD ja Green Label +Plus -sertifikaatit.

Kaiken muun hyvän lisäksi, käytetyt raaka-aineet pyritään myös hankkimaan mahdollisimman läheltä. Tavoitteena on vähentää ympäristövaikutuksia kaikkialla hankinnassa, tuotannossa ja logistiikassa.

Milliken osoittaa omalla toiminnallaan, että vastuullisuus on hyvää sekä bisnekselle että asiakkaille.