Verhojen käyttö julkisissa tiloissa on yleistynyt viime vuosina. Niitä ei käytetä ainoastaan sisustuksellisena, vaan myös akustoivina sekä tilaa jakavina elementteinä.

Ison osansa tähän on tuonut arkkitehtuurin muutos: jopa kouluissa on alettu suosia avonaisia tiloja - toimistoista puhumattakaan.
- Avotilassa ääntä ja valoa pitävä verho on erinomainen tilanjakaja, kertoo Orient Occidentin tuotepäällikkö Nina Petersén. Orient Occidentin verhokangasvalikoimasta  löytyy ratkaisuja joka lähtöön ääntä eristävistä kankaista läpikuultaviin valoverhoihin.

- Verhot pehmentävät ison tilan tunnelmaa, mutta niillä on myös paljon muita funktioita. Jos rakennuksessa on suuria lasipintoja, verhoja käytetään
auringonvalon pois heijastamiseen sekä lämmön eristämiseen.

Verhokankaan valinta julkiseen tilaan alkaa aina asiakkaan toiveesta, jonka pohjalta sisustussuunnittelija tai -arkkitehti luo suunnitelman. Orient Occidentilla suunnittelijaa palvelee asiakkuudesta vastaavaavainasiakaspäällikkö. Kun päätös tilauksesta on syntynyt, voi suunnittelija jättää loput Orient Occidentin hoidettavaksi. Niin sanottuun avaimet käteen -pakettiin kuuluu mittaus, ompelu, verhokiskot sekä verhojen asennus. Lisäksi Orient Occident valvoo tilauksen toimitusta.

 Petersén pitää mallia hyvin tehokkaana. Nopeimmillaan verhot ovat kohteessa kolmen viikon sisällä.

- Tämä helpottaa suunnittelijan työtä, johon jää verhojen osalta vain kankaan valinta, kertoo Petersén.

Orient Occidentin verhokangasvalikoimaon laaja. Oman malliston lisäksi valikoimissa on useita tilausmallistoja. Yksistäänenglantilaisella Romolla on kuusi eri brändiä, joilla jokaisella on oma yksilöllinen tyylinsä. Niistä Villa Nova tarjoaa laajan, korkeatasoisen paloturvallisten verhokankaiden valikoiman, kun taas Romo tunnetaan klassisista  kukka-, raita- ja ruutukuoseista kodin sisustuksiin. Hyvät, kustannustehokkaat perusmallistot majoitus-, ravintola- ja toimistosisustamiseen löytyvät saksalaiselta Bautexilta.

Kriska-ketjuverhoillataas saa toteutettua mitä mielikuvituksellisempia ideoita yrityksen logosta vaikkapa omaan kuvaan. Nämä alumiiniset ja paloturvalliset ketjuverhot toimivat mm. tilanjakajina ja näyttävinä sisustuselementteinä.

 Julkisissa tiloissa käytettävien verhojen on täytettävä tietyt vaatimukset, joihin Orient Occidentilla suhtaudutaan vakavasti. Kaikkien verhojen on oltava paloturvallisia.

- Myös tuotteiden ekologisuus ja vastuullisuus on asiakkaillemme yhä tärkeämpää, sanoo Petersén.