Monien etujen Milliken-mattolaatat!

Huippulaadukkaiden Milliken-mattolaattojen ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa TractionBack kitkakiinnitys sekä WellBAC Comfort- ja Comfort Plus -pohjat. Mutta mitä ne tarkkaan ottaen tarkoittavat, eli mitä hyötyä ominaisuuksista on julkitila-käytössä? Orient Occidentin projektimyynnin tuotepäällikkö Tulan Vainio valottaa asiaa. 

Millikenin Sculptured Forms -mattolaatoissa on WellBAC Comfort Plus -pohja.

Helppo asennus, hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka…

Tekstiilimattolattiat ovat tunnetusti fiksuja valintoja puhtaamman sisäilman puolesta: lattiamateriaali sitoo itseensä ilmassa leijuvia pienhiukkasia, ja siivouksen yhteydessä pölyt ja muut epäpuhtaudet sujahtavat imurin pussiin ja pihalle. 

Tulan Vainio muistuttaa, että mattolattiavalintoja tehdessä on hyvä pitää mielessä myös asennustavan vaikutus sisäilman puhtauteen eli tilan käyttäjien hyvinvointiin. 

– Millikenin TractionBack-kiinnityksen toimintaperiaate perustuu kitkaan. Asennus on helppoa, nopeaa ja kustannustehokasta, eikä liimaa tarvita laisinkaan. Kun asennuksessa ei käytetä kemikaaleja, lattiasta ei nouse sen käytön aikana sisäilmaan lainkaan terveydelle haitallisia haituvia orgaanisia yhdisteitä, hän kuvailee. 

– TractionBack-kiinnitys on saatavissa kaikkiin Millikenin mattolaattoihin. Kätevän kiinnitystapa mahdollistaa myös yksittäisten laattojen vaihtamisen todella mutkattomasti, hän lisää. 

Miellyttävän akustiikan ja pitkän käyttöiän puolesta

Millikenin kehittämien WellBAC Comfort- ja Comfort Plus -pohjien ominaisuudet ovat puolestaan valttia erityisesti avokonttoreissa: ne parantavat akustiikkaa ja hillitsevät hälyä, eli tukevat siten ihmisten hyvinvointia. 

– WellBAC Comfort ja Comfort Plus -pohjalla varustetut Milliken-laatat ovat askelten alla kirjaimellisesti aivan toista maata kuin kovapohjaiset mattolaatat. Mattolaattojen kudotun pintakerroksen alla on pehmuste, joka vaimentaa askelääniä jopa 50 prosenttia perinteisiä mattolaattatuotteita tehokkaammin. Pehmeä pohja vähentää tutkitusti myös jalkojen lihasten rasitusta.

 

Millikenin Sculptured Forms -mattolaatoissa on WellBAC Comfort Plus -pohja, joka imee jopa 60 % enemmän ympäristön ääniä kuin kovapohjainen mattolaatta. Lisäksi se vähentää askelääniä jopa 40 %.

Uniikki pohjaratkaisu vaikuttaa lisäksi merkittävästi tekstiililattian elinkaaren mittaan: materiaalin käyttöikä pitenee jopa 40–50 prosenttia.

– Käytännössä pehmeä pohja vaimentaa kulumisrasitusta ja suojaa maton pintaa. 90-prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista valmistettavat WellBAC Comfort -pohjaiset mattolaatat ovat ympäristölle ystävällisempi vaihtoehto muun muassa toimistoihin kouluihin ja kaupallisiin tiloihin. Myös kaikki muut Millikenin mattolaatat ovat ekologisesti fiksuja valintoja, niille on myönnetty Cradle to Cradle -sertifikaatti Silver-tasolla. 

– Tilaus- ja varastovalikoimastamme löytyy runsas joukko erilaisia kuoseja ja sävyjä. Yhteyttä vaan tännepäin, me autamme valintojen kanssa mielellämme, Vainio vinkkaa.

 

Sculptured Forms -mattolaattojen ulkoasut ovat elegantteja ja klassisia, moniin erilaisiin tyyleihin sopivia. Hillityt kuosit korostavat tilan muita arkkitehtonisia piirteitä. Sculptured Forms on saatavissa suoraan Orient Occidentin varastosta 6 eri sävy

Tutustu Millikenin mattolaattojen valikoimaan