Sisalmatot

Sisal on luonnonkuitu, joka on mattomateriaalina hyvin perinteikäs ja sisalmattojen kudontatyylit ovatkin tuttuja kaikille. Nykyään löytyy myös mattoja, jotka jäljittelevät sisalin kauneutta ja tunnelmaa synteettisillä kuiduilla. 

Sisal kasvaa kuivilla ja kuumilla seuduilla ja myös alueilla, joilla muiden satokasvien viljely olisi mahdotonta. Sisalia käytetään paljon erilaisissa tekstiilituotteissa, kuten naruissa, köysissä ja matoissa. Sisalmattojen erikoisominaisuus on, että ne tasapainottavat huoneilman kosteutta poistamalla sitä silloin, kun ilmankosteus on suuri, ja palauttamalla kosteutta takaisin huoneilmaan sen ollessa kuiva.  

Sisalmatot sopivat hyvin kodin kuiviin tiloihin, ja ne ovat olleet hyvin suosittuja myös kirkoissa. Sisalmattoja on helppo huoltaa säännöllisellä imuroinnilla sekä tahranpoistolla, mutta sisal on verrattain herkkä kosteudelle. Sisalmattoa on saatavilla sekä kokolattiamattona että mittatilausmattoina.  

Luonnollisen sisalin tilalle on kehitetty viime aikoina myös synteettisiä vaihtoehtoja, jotka kestävät kosteutta ja kulutusta paljon paremmin ja jotka soveltuvat siten myös kovaan julkitilakäyttöön. Synsisal jäljittelee sisalista tuttua rouheaa pintatekstuuria ja hillittyjä värejä ECONYL-kierrätyskuidulla. Tarkkaan harkituissa mallistoissa toistuvat perinteisestä sisalista tutut kudontamallit trendikkäissä mutta ajattomissa väreissä.  

Uutuusvarastomattomme Savanna on valmistettu polypropyleenistä ja se soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin. Savanna ihastuttaa seitsemällä kauniilla sävyllä, joiden meleerattu pinta tuo mattoon syvyyttä.  

 

Tuotemerkki

Väri

xx mm

xx g/m2
1–32 / 38 hakutulosta