Parempaa hygieniaa julkitiloihin antimikrobisilla AquaClean-verhoilukankailla

Pelkällä vedellä puhdistuva AquaClean on vastuullinen valinta julkitilojen terveysturvallisuuden tukemista ajatellen. Kaikkien AquaClean-laatujen kangaskuiduissa on tutkitusti tehokas SafeFront-ominaisuus, joka hylkii bakteereja ja viruksia sekä estää niiden kasvun verhoilukankaassa.

Säännöllinen siivous ja puhtaat pinnat ovat keskeisimpiä tekijöitä julkitilojen terveysturvallisuudessa. Kangasverhoiltujen sohvien ja tuolien pinnat ovat sisustuksessa paikkoja, joihin kädet osuvat istuessa kuin itsestään ja jättävät näin mahdollisia taudinaiheuttajia jälkeensä. Julkisissa tiloissa aiheutuu paljon myös tahroja, jotka tarjoavat monille mikrobeille oivan kasvualustan. Erilaisten infektioiden torjuminen kannattaakin huomioida jo sisustuksen suunnitteluvaiheessa ja valita verhoilukankaaksi antimikrobinen AquaClean.

AquaClean-kankaiden avulla voidaan toteuttaa parempaa hygieniaa tukevia huonekaluratkaisuja lukemattomiin erilaisiin julkitiloihin, kuten päiväkoteihin, kouluihin, teattereihin, elokuvateattereihin, laivoille sekä sairaaloihin ja muihin hoiva- ja terveydenhuoltoalan kohteisiin. Kankaat ovat sekä fiksuja että vastuullisia valintoja mihin tahansa tilaan, jossa liikkuu paljon ihmisiä ja jossa tautien leviämisriski on siksi muita tiloja suurempi.

 

Safe Front hylkii bakteereja ja viruksia sekä estää niiden kasvun verhoilukankaassa.

Antimikrobinen Safe Front -ominaisuus on tutkitusti tehokas

Sekä AquaClean FR -julkitilakankaat kuten myös kaikki muut AquaClean-laadut on varustettu ainutlaatuisella Safe Front -ominaisuudella. Kankaan kuituihin jo kudontavaiheessa toteutettava Safe Front hylkii tehokkaasti bakteereja ja viruksia sekä estää niiden kasvun kankaassa. SafeFront on ekologinen ja täysin ilman haitallisia kemikaaleja aikaan saatava ominaisuus, joka kestää tarvittaessa myös konepesua. Kaikkien yleisimpien tahrojen poisto onnistuu AquaClean-kankaista kuitenkin myös pelkästään vettä ja puhdistusliinaa käyttämällä, eikä koneellista pesua tarvitse juoma- ja ruokatahrojen poistamiseen.   

Pelkkä vesi on turvallinen puhdistusaine – niin ihmiselle kuin kankaallekin

Tahranpoisto on AquaClean-kankaista helppoa, nopeaa ja myös turvallista. Kun esimerkiksi ruuan tai juoman jättämän tahran puhdistuksessa voidaan käyttää pelkkää vettä kemikaaleja sisältävien puhdistusaineiden sijaan, voidaan olla varmoja, ettei kankaaseen jää puhdistuksessa allergisoivia jäämiä tai kangas itsessään vahingoitu. Kun julkitilan huonekaluissa on AquaClean-verhoilu, ei kohteen siistijän siis tarvitse miettiä, soveltuuko jokin puhdistusaine kankaalle vai ei – pelkkä vesi riittää lähes poikkeuksetta.

 

AquaCleanin antimikrobisuus on tutkittu seuraavasti:

Bakteerit:
Kankaiden Safe Front -ominaisuus rajoittaa bakteerien lisääntymiskykyä ja vähentää niiden populaatiota. Bakteeripopulaatio vähentyi kankaissa 99,9 % 24 tunnin kuluessa. (ISO 20743:2013)

Virukset:
Kankaiden Safe Front -ominaisuus vaikuttaa lipidiesteeseen ja joutuessaan kosketuksiin veden kanssa lisää liukoisuutta. Viruspopulaatio vähentyi yli 91 % kahden tunnin jatkuvan kosketuksen jälkeen (ISO 18184:2019)