Ege Carpets

Tanskalainen Ege Carpets on maailman johtava mattovalmistaja, jonka toiminnan ytimessä ovat elämyksellinen esteettisyys sekä tinkimätön ympäristövastuullisuus. Tällä hetkellä yhtiöllä on yhteensä 18 Cradle to Cradle -sertifikaattia, jotka kattavat 116 yksittäistä tuotetta. Monet Egen huippulaadukkaista matoista on kokonaan hiilineutraaleja.

Suuri osa vuonna 1938 perustetun Egen tuotteista on ulkoasultaan skandinaavisen tyylikkäitä ja vähäeleisiä – monesti luonnon eri elementeistä ja aiheista inspiroituneita. Yhteensä Egen tuotekatalogiin kuuluu tuhansia vastuullisia vaihtoehtoja kokolattiamattoina ja erikokoisina laattoina. Kaikkia Egen valmiskuoseja voidaan sävyttää uudelleen, täsmälleen sisustuksen muihin elementteihin sopiviksi. Highline-konsepti mahdollistaa lisäksi upean yksilölliset omakuosit.

Egen 7 erilaista konseptia tarjoavat runsaasti uniikkeja mattomallistoja mitä erilaisimpiin visuaalisiin tarpeisiin, modernin tyylikkäistä ja vähäeleisistä, värikkäisiin ja kuvioituihin vaihtoehtoihin. Laaduissa on valittavissa mm. perinteistä polyamidia, kierrätyspolyamidia ja villaa, silmukkapintaisia ja aukileikattuja, kudottuja sekä tuftattuja vaihtoehtoja – toimivia ja kauniita mattoja kaikenlaisiin kohteisiin toimistoista hotelleihin ja ravintoloista laivoihin. Egen kokolattiamatoista voidaan valmistaa myös sisustusmattoja mittojen mukaan.   

Estetiikka, mukavuus, turvallisuus ja kestävyys ovat tanskalaisen Egen tuotteissa omaa luokkaansa. Matoille on myönnetty 10 vuoden takuu osoitukseksi korkeasta laadusta.

Orient Occident ja Ege Carpets: tiivistä ja tuloksellista yhteistyötä jo vuodesta 1983 lähtien.
Sisustuskuva, jossa tilassa vihreän ja punaisen sävyisiä mattolaattoja, sekä pyöreälinjainen myrkynvihreä nojatuoli.
Sisustuskuva, jossa fokus vaaleassa beigessä kokolattiamatossa, keskellä marmorikuvioinen pyöreä sohvapöytä.

 

Egen tavoitteena on nostaa kaikki tuotteensa Cradle to Cradle -sertifioinnin korkeimmalle tasolle vuoteen 2030 mennessä.

Kohti parempaa huomista matto kerrallaan

Egen päämäärät ovat kuitenkin huomattavasti korkeammalla kuin ilmiselvässä, eli kauniiden mattojen valmistamisessa. Yritys pyrkii kaikissa toimissaan kohti kestävämpää tulevaisuutta: luomaan parempaa huomista matto kerrallaan. 

Jo nyt 56 prosenttia matoista valmistetaan kierrätysmateriaalista valmistetusta langasta tai villasta, ja kaikkien mattolaattojen Ecotrust-huopataustan materiaalina käytetään ainoastaan kierrätettyjä muovipulloja. Osa matoista sisältää jopa 80 prosenttia kierrätysmateriaaleja. Uusioraaka-aineiden osuutta tullaan lisäämään lähivuosina entisestään. Egen tavoitteena on nostaa kaikki tuotteensa Cradle to Cradle -sertifioinnin korkeimmalle tasolle vuoteen 2030 mennessä.

Mikrobeja vastaan ja hyvän sisäilman puolesta

Egen kaikkiin mallistoihin on saatavilla koko tuotteen eliniän kestävä ja käyttäjäturvallinen Aegis Microbe Shield -käsittely, joka antaa ainutlaatuisen suojan erilaisia mikrobeja, kuten bakteereja ja viruksia, vastaan. Kaikille Egen tuotteille on myönnetty korkeimman tason Indoor Air Comfort Gold -sisäilmasertifikaatti, useimmille myös suomalainen M1-sertifikaatti. 
 

CircleBack – Mattomateriaalit takaisin kiertoon

Ege Carpets on julkistanut uuden ja alalla ainutlaatuisen CircleBack -ohjelman, jonka kautta käytetyt kokolattiamatot voidaan palauttaa takaisin tehtaalle. Siellä elinkaarensa päähän saapuneet mattomateriaalit voidaan hyödyntää jopa 98–100-prosenttisesti. Kiertotalouden avulla hillitään kaatopaikkojen kuormitusta ja voidaan pienentää yksittäisen mattotuotteen koko elinkaaren aikaisia hiilidioksidipäästöjä jopa 60 prosenttia.

CircleBack -ohjelman piiriin kuuluu meillä Orient Occidentilla useimmat Ege Eco, Ege ReForm ja Ege Highline -mallistojen matot.

Uusi Ege WOOL100  – rajattomat visuaaliset mahdollisuudet ja luksusluokan luonnollinen tuntuma 

Egen ylellinen villakonsepti hemmottelee niin suunnittelijan luovuutta kuin tilan käyttäjien aisteja. Koko maailmassa ainutlaatuiset 100-prosenttisesti villasta valmistettavat ja KL33 -julkitilaluokituksen omaavat mattolattiat mahdollistavat erittäin voimakkaan värien syvyyden ja upeat katseen vangitsevat kontrastit. Näiden ominaisuuksien avulla valmis lattia loistaa aivan omassa luokassaan.

 

Koko maailmassa ainutlaatuinen 100-prosenttisesti villasta valmistettava matto, jolla julkitilakäytön luokitus KL33.

 

LUE LISÄÄ