Parky

Parky-puulattia tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän aitoa puun kauneutta, kestävyyttä ja ekologista vastuullisuutta. Parky-puulattia valmistetaan huolella valituista puulajeista, tuoden tilaan luonnonläheisen ja lämpimän tunnelman. Jokainen lauta on yksilöllinen, tuoden mukanaan puun aitoa kauneutta ja luonnetta.

Jokainen tuntee parkettilattian haasteet. Niitä ryhdyttiin ratkomaan vuonna 1990 Parky-puulattialla. Tähtäimenä oli taklata kaikki perinteisen parketin ongelmat. Tavoitteessa onnistuttiin, sillä lopputuloksena syntyi puulattia, jolle valmistaja tarjoaa kuluttajakäyttöön elinikäisen takuun, julkitiloihin 10 vuoden takuun.

Parky puulattia on suunniteltu kestämään päivittäistä käyttöä. Kahdeksan kovan lakkakerroksen Titanium finish -viimeistely sekä erittäin luja HDF-ydin, suojaavat lattiaa naarmuilta, kolhuilta, kosteudelta ja UV-säteilyltä, säilyttäen samalla alkuperäisen kauneutensa pitkään. Puulattian saumoissa on lisäksi hyödynnetty ainutlaatuista Aqua Sealing Complete -teknologiaa, joka estää kosteuden pääsemisen saumojen kautta lattian rakenteisiin. Parky-puulattia kestää jopa 24 tunnin suoran kosteusaltistuksen. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan niin kotiin kuin toimitiloihin, tuoden tilaan tyylikkyyttä ja kestävää kauneutta.

Parky-puulattia on helppo asentaa, mikä tekee siitä vaivattoman valinnan. Parkyn kestävyys on myös vastuullista kestävyyttä: Parky-lankut on valmistettu ekologisesti luonnonvaroja säästäen ja kaikki niissä käytetty puu on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Yhdestä kuutiosta puuta saadaan 26 m2 parkettia, mutta 700 m2 Parky-puulattiaa. Lisäksi Parky-puulattiat ovat täydellisesti kierrätettävissä. Parky Deluxe -malliston tuotteet on viimeistelty myös akustisesti ensiluokkaisiksi. Niissä on askelääniä pehmentävä korkkipohja.

Parky puulattia vai perinteinen parketti?

Parky-puulattia ja perinteinen parketti ovat molemmat arvostettuja lattiamateriaaleja, mutta niillä on omat erityispiirteensä, jotka voivat vaikuttaa valintaan tilan tarpeiden mukaan. Parky-puulattia edustaa modernia ja kestävää vaihtoehtoa. Se on valmistettu huolella valituista puulajeista, luonnonvaroja säästäen. Parkyn kestävyys piilee sen harkitussa rakenteessa sekä teknologiassa, joka suojaa puupintaa arjen kolhuilta.

Toisaalta perinteinen parketti tunnetaan klassisesta tyylistään ja käsityöläisten ammattitaidosta. Sen ajaton kauneus voi tuoda tilaan perinteisen viehätyksen. Perinteinen parketti vaatii säännöllistä huoltoa, kuten hiontaa ja uudelleen lakkausta, säilyttääkseen alkuperäisen ulkonäkönsä. Lisäksi se saattaa olla herkempi kosteudelle ja lämpötilan vaihteluille, mikä voi rajoittaa sen käyttöä tietyissä ympäristöissä. Puu on luonnostaan pehmeämpi materiaali kuin erittäin lujalla HDF-ytimellä varustettu Parky. Parky-puulattia saa aidon puun tuntuman ja ulkonäön aidosta puuviilusta.
 

Tutustu Parky-puulattian tarinaan


Parky-puulattian rakennekuva


Tutustu Parky-puulattia referensseihimme