Näin syntyvät hiilineutraalit AquaClean-huonekalukankaat

AquaClean-huonekalukankaat valmistetaan Interfabricsin tehtaassa Espanjan itärannikolla Muro de Alcoyssa. Kävimme keväällä 2022 paikan päällä tutustumassa kankaiden valmistusprosessiin.

Kuva kangastehtaasta isosta kangashyllystä.

– Me Orient Occidentilla haluamme tutustua yhteistyökumppaniemme ja valmistajiemme toimintaan, jotta yhteistyö on sujuvaa ja läpinäkyvää, toteaa tuoteryhmäpäällikkö Marleena Luukka.

Matkustusrajoitusten helpottuessa tuli oiva tilaisuus käydä paikan päällä tutustumassa tehtaan arkeen.

Läpinäkyvä toimintatapa ja huonekalukankaiden tuotanto omissa käsissä

Interfabrics valmistaa AquaClean-kankaat alusta loppuun saakka itse. Ainoastaan paloturvallinen FR-lanka tulee talon ulkopuolelta, Japanista saakka.

– Koko valmistusprosessi on heidän hallussaan. Interfabrics ei ainoastaan kudo kangasta, vaan myös valmistaa langat itse, Luukka kertoo.

Kokonaisvaltainen toimintamalli tekee koko prosessista läpinäkyvämmän ja käytäntöjä voidaan kehittää ja parantaa. Läpinäkyvyyden ansiosta AquaClean-kankaille on pystytty laskemaan hiilijalanjälki, jonka arvo on voitu kumota. Näin tuotteista on saatu hiilineutraaleja.

Interfabrics valmistaa AquaClean-kankaat alusta loppuun saakka itse.

Lähikuva lankarullista.

Huonekalukankaiden korkea laatu varmistetaan käsityönä

Tuotteiden laadukkuus on kaiken toiminnan perusedellytys. Siksi jokainen kangas rullataan laadun varmistuksessa auki ja varmistetaan virheetön lopputulos. Lisäksi Martindale-koneilla testataan hankauskestävyyttä ja valvotaan laatua.

– Prosessi on huomattavan tehokas ja tarkka. Monet muut toimijat suorittavat laadunvarmistusta pistokokein selvittääkseen, onko erässä virheitä. AquaCleanin kanssa ei luoteta sattumaan, vaan jokainen rulla tarkastetaan aina.

Ympäristöarvot kunniaan

AquaClean-kankaita valmistetaan zero waste -ajattelumallin – suomalaisittain nollahukka – mukaan. Tavoitteena on vähentää syntyvän jätteen määrää mm. käyttämällä materiaalia uudelleen sekä kierrättämällä.

– Tarkoituksena on parantaa tuotannon prosesseja ja tehokkuutta, jotta ylimääräistä jätettä ei synny. Kesän loppuun mennessä jokainen Interfabricsin kahdeksasta tehtaasta käyttää uudelleen tai kierrättää syntyneen jätteen vähintään 90-prosenttisesti, Luukka avaa.

 

AquaClean-kankaiden valmistuksessa jokainen kangas rullataan laadun varmistuksessa auki ja varmistetaan virheetön lopputulos

AquaClean - helppohoitoiset, turvalliset ja hiilineutraalit huonekalukankaat julkitiloihin ja koteihin

AquaClean on ainutlaatuinen huonekalukangas, josta yleisimmät ruoka- ja juomatahrat lähtevät veden ja puhdistusliinan yhdistelmällä. Tahrojen poistamiseen ei tarvitse käyttää kemikaaleja, koska kuidussa oleva molekyylikerros estää lian pääsyn kankaan rakenteeseen. AquaClean-kankaat ovat myös aina vesipestäviä ja ne on tehty kestämään kovaa kulutusta.

AquaClean-kankaiden Oeko-Tex 100 -sertifikaatti kertoo siitä, ettei kankaat sisällä terveydelle haitallisia aineita ja niiden turvallisuus on testattu Oeko-Texin tiukkojen kriteerien mukaisesti riippumattomissa tutkimuslaitoksissa. AquaCleanille on myönnetty sertifikaatin luokitustaso I, joka on vaatimuksiltaan kaikista tiukin.

AquaClean-kankaiden kuidussa on myös SafeFront-ominaisuus, joka tekee kankaista antimikrobisia. SafeFront on tehokas suoja bakteereja ja viruksia vastaan ja estää näiden kasvun kankaassa. Ominaisuus säilyy, vaikka kangasta pestäisiin pesukoneessa.

Kaikki AquaClean-kankaat ovat hiilineutraaleja ja niiden tuotannosta ja kuljetuksesta aiheutuneet päästöt kompensoidaan sertifioiduilla aurinko- ja tuulienergiahankkeilla.

 

Lähikuva vaaleanpunaisesta rouheapintaisesta verhoilukankaasta.