Palveluksessasi innostunut ja osaava tiimi

Ystävällinen, tehokas, nopea, ammattitaitoinen. Muun muassa näillä adjektiiveilla asiakkaat kuvailivat asiakaspalveluamme vuoden 2023 asiakastyytyväisyystutkimuksessa. – On hienoa saada positiivista palautetta tiimille, joka on aidosti työstään innostunut ja siihen vahvasti sitoutunut, toteaa myynti- ja markkinointijohtaja Henrik Rannikko.

Asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella Orient Occidentin asiakaspalvelun vahvuuksiksi nousivat aktiivisuus ja joustavuus. 

– Asiakkaat kiittivät etenkin yhteistyöhenkeämme ja myyntipalveluidemme laatua. Palvelumme arvioitiin ystävälliseksi ja tehokkaaksi, tuotetiedot koettiin selkeiksi. Myös sähköpostiviesteihin reagoimme kyselyn mukaan ripeästi. Yhteenvetona voi todeta, että asiakkaamme olivat erittäin tyytyväisiä palveluumme, sen laatuun ja nopeuteen. 
 

Mistä hyvät tutkimustulokset kumpuavat? 

– Jokainen tiimimme ammattitaitoinen jäsen on oman panoksensa ja yhdessä tehdyn työn kautta vaikuttamassa asiakaskohtaamisiin. Uskon, että myös tiimin yhteishenki välittyy asiakkaillemme, kiteyttää Rannikko.

 

Asiakkaamme olivat erittäin tyytyväisiä palveluumme, sen laatuun ja nopeuteen.

Vuoden 2023 lopussa toteutetun pienimuotoisen ”tiimityytyväisyyskyselyn” avoimista palautteista todellinen tiimihenki tuleekin hyvin esiin. Tässä muutama poiminta.

”Meidän tiimimme on aivan mahtava! Huumori kukkii, kaikkien mielipiteitä ja ideoita kuunnellaan. Asiat hoituvat ajallaan, joten pystymme palvelemaan asiakkaita ketterästi.”

”Hyvä yhteishenkemme näkyy arjessa. Avuliailta ja kokeneilta kollegoilta pyydämme ja saamme apua matalalla kynnyksellä, joten asiakkaiden kysymykset ratkeavat nopeasti ja vaivattomasti.”

”Meillä on aivan huippukollegat. Tiimin kanssa saavutamme parhaan kokonaisuuden, kun saamme myynnistä viimeisen tiedon ja tuotepäälliköltä kohdennettua tuoteosaamista. Supertiimin kanssa asiakkaan hyöty on aina mukana!”

Asiakastyytyväisyystutkimus 2023


 

Tiimi, jonka persoonat täydentävät toisiaan


Marleena, Virpi, Eija, Henrik, Nina Veki ja Nina Petersén, Teemu, Jaana ja Milja. Tuttuja nimiä, kasvoja ja ääniä erilaisista asiakaskohtaamisista. Tällä kertaa raotamme hieman enemmän verhoa, kun asiakkaille yleensä kysymyksiä esittävät tiimiläiset vastaavat muutamiin henkilökohtaisiin kysymyksiin.

1. Mitkä ovat vahvuutesi?

2. Mistä innostut? Mikä saa sinut syttymään?

3. Sisustatko vapaa-ajalla? Mikä on lempitekstiilisi?

Henrik Rannikko
myynti- ja markkinointijohtaja, kodin tekstiilit

Reilut 20 vuotta alan kokemusta, orienttilainen vuodesta 2019.
 


 1. Olen positiivinen ja tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Kuuntelen ja haluan ymmärtää ihmisiä, asioita ja tilanteita. Innostun helposti ja nopeasti uusista asioista. 
   
 2. Onnistuneet asiakaskohtaamiset ja tavoitteiden saavuttaminen ovat minulle kaiken A ja O. Minut sytyttää se, että päivät ovat erilaisia verrattuna toisiinsa. Palautteen saaminen ja oman toiminnan kehittäminen innostavat joka päivä.
   
 3. Omassa perinteisessä, elegantissa ja skandinaavisessa tyylissäni korostuvat vaalean eri sävyt. Lempitekstiilini on uutuustuotteemme AquaClean Connors, joka olisi tällä hetkellä ainut valinta meidän lapsiperheemme käyttöön sen helppohoitoisuuden ja kestävyyden vuoksi. 
   

Teemu Vuori
myynnin tuki, jälleenmyynti

Orienttilainen vuodesta 1997.
Viimeiset seitsemän vuotta tekstiilipuolen myyntityötä.


 1. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat vahvuuteni. Olen omimmillani asiakkaiden kanssa keskusteluissa ja koulutuksissa.
   
 2. Asiakkaiden onnistumiset ja oivallukset saavat minut syttymään. Palautteen ansiosta pystyn muuttamaan toimintaani asiakkaan tarpeiden mukaan.
   
 3. Lempituotteeni on tällä hetkellä Altamura, joka sattuu olemaan myös myydyimpiä kuosejamme. Juuri nyt minua puhuttelevat erityisesti vihreän eri sävyt.
   

Marleena Luukka
tuoteryhmäpäällikkö, tekstiilit

Tekstiili- ja vaatetusalan koulutus. Tuotekehitystyöstä kokemusta kymmenisen vuotta,
orienttilainen vuodesta 2021.


 1. Ongelmanratkaisukyky on vahvuuteni. Kuuntelen hyvin muita ja autan parhaani mukaan, jotta työskentely olisi mahdollisimman sujuvaa. 
   
 2. Innostun kauniista väreistä, pidän pehmeiden kankaiden tunnusta ja erilaisista tekstuureista. Kuuntelen mielelläni tarpeita, jotta voin löytää sopivan ratkaisun ja kehittää valikoimaamme.
   
 3. Suosikkitekstiilini on tällä hetkellä AquaClean Helsinki FR -raitakangas. Se on kudottu varta vasten meidän valikoimaamme eikä sitä ole saatavilla muualta.

Nina Veki
projektipäällikkö, Romo tekstiilit

2000-luvun alusta sisustustekstiilien parissa työskennellyt tekstiilityönopettaja ja artenomi.
Yrittäjänä 13 vuotta, orienttilainen vuodesta 2022.


 1. Tekstiiliosaamiseni on isossa roolissa tuotevalintoja tehtäessä. Pitkä kokemus myyntityöstä auttaa ymmärtämään asiakkaita. Olen nopea tarttumaan toimeen ja tekemään päätöksiä. 
   
 2. Innostun, kun kohtaan ihmisiä, jotka ovat oman alansa vankkoja asiantuntijoita. On mahtavaa, kun voi luoda jotain uutta, mikä edistää oman tuotevalikoiman myyntiä. Ja kun asiakkaalta saa palautteen, jossa olemme ylittäneet hänen toiveensa ja odotuksensa.
   
 3. Olen innokas remontoija: säännöllisin väliajoin pitää kotona kokeilla jotain uutta. Tyylini on skandinaavinen ripauksella koristeellisuutta. Pidän vaaleasta sisustuksesta, sävyjen pitää olla pehmeitä ja raikkaita. Verhot ovat minulle tärkeitä, en voisi elää ilman kankaisia verhoja. 
   

Virpi Närvänen
asiakaspalvelu ja myynnin tuki, jälleenmyynti

Tietohallintamerkonomin koulutus,
orienttilainen vuodesta 2007.


 1. Innostun uusista tuotteista ja tuotekoulutuksista. 
   
 2. Positiivinen asiakaspalaute tuo buustia päivään.
   
 3. Oma tyylini on sekoitus uutta ja vanhaa. Pidän maanläheisistä vaaleista väreistä ja violetista. Lempitekstiilini on pellava. Sisustaisin mielelläni enemmänkin, mutta en koe, että ”työt tulevat kotiin”.
   

Eija Ojantausta
asiakaspalvelu ja myynnin tuki, jälleenmyynti

Muotoilijan ja tradenomin tutkinnot.
Sisustusalalla neljä vuotta, orienttilainen vuodesta 2023. 


 1. Vahvuuteni on ehdottomasti rauhallisuus ja asioiden hoitaminen ajallaan.
   
 2. Minut saa syttymään asiakkaiden auttaminen ja heille parhaan ratkaisun löytäminen. Innostun myös materiaaleista ja väreistä. 
   
 3. Oma tyylini on selkeälinjainen, pidän pyöreistä muodoista ja menneistä vuosikymmenistä sisustuksessa. Tykkään hempeistä ja lämminhenkisistä väreistä. Tällä hetkellä uudelleen verhoilua odottaa kaksi nojatuolia.

Milja Kiurunen
projektiassistentti

2000-luvun alusta alkaen sisustusalalla.
Orientilainen vuodesta 2007.


 1. Vahvuuksiani ovat ehdottomasti asiakaslähtöisyys kaikessa tekemisessäni. Asiakkaan ymmärrys ja vahva tuotetietämykseni auttavat asiassa.
   
 2. Innostun kaikesta uudesta, sytyn helposti ja olen aina valmiina tarttumaan uusiin haasteisiin.
   
 3. Oma tyylini on " jotain uutta, jotain vanhaa. Mausteeksi hieman elämänmakuista Kitschia, niin syntyy näköiseni sisustus. Tällä hetkellä Kitschia edustaa kotoani löytyvä, mauton 80-luvun kohokartta Bulgariasta, missä asuin perheeni kanssa 80-luvun puolivälissä.

Jaana Parviainen
myyntiassistentti

Koulutuksena YO-markkinointimerkonomi ja
Orienttilainen vuodesta 2000, josta tekstiilimattotuotteiden ostotehtävissä n. 20 vuotta
ja asiakaspalvelutehtävissä useita vuosia.


 1. Olen ehdottomasti tuoteihminen, kiinnostunut niiden ominaisuuksista ja mahdollisuuksista hyödyntää erilaisissa kohteissa. Haluni auttaa erilaisissa ongelmatilanteissa mahdollisimman hyvin on ominta itseäni. Pidän haastavista tilanteista, saan niistä pontta työviikkoon.
   
 2. On mahtavaa, kun vaikka haastavat kohteen aikataulut ja tuotteen saatavuus saadaan toimimaan ja kohde valmistuu aikataulussa. Kun asiakas on tyytyväinen niin myös me saamme siitä intoa ja iloa.
   
 3. Yksinkertainen on kaunista. Pidän ajattoman kauniista väreistä ja struktuureista ja selkeistä linjoista. 
   

Nina Petersén
projektikoordinaattori 

YO-merkonomi,
Orientilainen vuodesta 2002


 1. Halu kuunnella ja ymmärtää asiakasta ja hänen tarpeitaan oikein. Pitkä kokemus on tuonut laajaa osaamista.   

 2. Asiakkaat ja oma työyhteisö. Autan mielelläni muita ja onnistumiset asiakkaiden tarpeiden ratkaisemisessa innostavat erityisesti.

 3. Sisustustyylini on skandinaavinen, vanhalla tavaralla ja antiikilla höystettynä. Väriläiskät löytyvät lähinnä matoista ja tauluista. 
  Heikkouteni ovat kirppiksiltä ja vanhan tavaran liikkeistä tehdyt löydöt. Verhoilukangas Sublim ilahduttaa aina vaan ajattomuudellaan ja laadukkuudellaan.