Orient Occidentin visualisointipalvelu herättää sisustussuunnittelijan ideat eloon

Orient Occidentin 2D- ja 3D-visualisointipalvelut toimivat suunnittelun ja tuotevalintojen apuna sisustusprojektin eri vaiheissa. Palvelun avulla voidaan havainnollistaa, miltä lopputulos näyttää. 

Orient Occidentin visualisointipalvelu tukee tilaprojektien materiaalisuunnittelua.

Visualisointipalvelun avulla ideoista toteutukseen

Sisustussuunnittelija Iia Tammia Kretuliini Oy:stä on tehnyt yhteistyötä Orient Occidentin kanssa lukuisissa projekteissa. Hän hyödynsi visualisointipalvelua suunnitellessaan ilmettä kiinteistösijoitusyhtiö Areimin toimitilakohteeseen Aallonharjaan Espoon Otaniemeen. Ideana oli noudattaa alueen 1960-lukulaista linjaa siten, että mukana on reippaasti tätä päivää. Ideoiden konkretisoimisessa visualisointipalvelusta oli iso apu.

– Käytäväalueille haettiin wow-efektiä: halusimme hurmata jokaisen, joka tulee katsomaan uusia toimitiloja. Erottautuminen on alalla tärkeää, sillä toimijoita on paljon. Kerroin ideoistani Orient Occidentin avainasiakaspäällikölle Kari Suonpäälle ja tekniselle suunnittelijalle Evita von Hertzenille. Edistimme ja kirkastimme ajatuksia yhdessä visualisointipalvelun avulla. 

Kun alkuun päästiin, projekti eteni 3D-kuvien ja keskustelujen rytmittämänä kunnialla maaliin ripeässä aikataulussa ja rakentavassa yhteistyössä.

– Orient Occidentilta minulle esitellään aina antaumuksella uutuudet ja toiveitani kuunnellaan, Tammia kertoo.

Ideoiden konkretisoimisessa visualisointipalvelusta oli iso apu.
Orient Occidentin visualisointipalvelu tukee tilaprojektien materiaalisuunnittelua.
Orient Occidentin visualisointipalvelu tukee tilaprojektien materiaalisuunnittelua.

Visualisointipalvelu auttaa niin isoissa kuin pienemmissä suunnitteluprojekteissa

Orient Occidentin visualisointipalvelua hyödynnetään tyypillisesti isommissa julkitilaprojekteissa, joissa luovan suunnittelutyön tueksi kaivataan Orient Occidentilta syvällisempää pintamateriaaleihin liittyvää teknistä osaamista. Pinta-alaltaan mittavien suunnitteluprojektien ohella visualisointipalvelu tukee myös pienempien tilojen suunnittelua etenkin tilanteissa, joissa lisähaasteita tuovat esimerkiksi tilan muoto ja mittasuhteet. 

Aallonharjan tapauksessa haasteena oli pitkä ja todella kapea käytävä, johon kaivattiin eloa ja tunnelimaisuuden häivyttämistä. 

– Suunnittelijan toiveiden ja ideoiden pohjalta tein tilan pohjakuvaan ladontaehdotuksen, joka havainnollisti konkreettisesti miten mattolaattojen sävyt asettuvat käytävälle. Ennen tilausta tehtiin mattolaattojen ladontasuunnitelma, johon laskettiin tarvittavat määrät eri värisiä mattolaattoja, von Hertzen kertoo.

Mattolaattojen ladontasuunnitelma kertoo tilaajalle tarvittavan tilausmäärän, sekä antaa asentajalle selkeät tiedot ja ohjeet mattolaattojen asennukseen. Vastaavat menekkilaskelmat rullasuunnitelmineen tehdään myös kokolattiamatoille.

Visualisointipalveluun kuuluva ladontasuunnitelma kertoo tilaajalle tarvittavan tilausmäärän, sekä antaa selkeät tiedot ja ohjeet mattolaattojen asennukseen.
Orient Occidentin visualisointipalvelu tukee tilaprojektien materiaalisuunnittelua.

– Kun ladontasuunnitelma on olemassa, työ etenee sujuvasti toivottuun lopputulokseen. Suunnittelijan ei tarvitse olla työmaalla kertomassa, mitä tehdään – suunnitelman ansiosta se on kaikille selvää, kuvailee Tammia.

Lopputuloksena visualisointipalvelun avulla toteutettiin käytävälle mattolaattojen ladonta, jonka sävyt liukuvärjättyine mattolaattoineen rytmittää pitkää ja kapeaa käytävää, tehden siitä yleisilmeeltään vähemmän tunnelimaisen.

– Kävimme projektin osalta keskusteluja niin puhelimessa kuin kasvokkain – tarkentavien kysymysten ja yhteisten oivallusten avulla onnistuimme erinomaisesti, Tammia summaa.