Milliken

Maailman arvostetuimpiin mattolaatta- ja lankkuvalmistajiin lukeutuva Milliken tunnetaan korkealuokkaisista ja innovatiivisista lattiatuotteista, joissa korostuu tinkimätön tyylikkyys ja vastuullisuus. Tyypillisimpiä Milliken-lattioiden käyttökohteita ovat muun muassa koulut, toimistot ja hotellit.

Englantilaisen Millikenin mallistoihin lukeutuu muun muassa kattava valikoima ECONYL-kierrätyskuiduista valmistettuja ja kokonaan hiilineutraaleja tuotteita, joita on tarjolla yli 400 yksittäistä design- ja värivaihtoehtoa. Näyttäviä ja hillittyjä, kauniisti viimeisteltyjä ja loppuun asti harkittuja kuoseja löytyy jokaiseen tyyliin ja tarpeeseen. Hiilineutraalien tuotteiden päästöt on nollattu tukemalla VCS-standardoituja uusiutuvien energialähteiden hankkeita. 

Lisäksi saatavilla on lukemattomia muita tyylikkäitä tuotevaihtoehtoja, joiden tekniset ominaisuudet ovat Millikenin tapaan omaa luokkaansa: Cushion Backing -pohjustus on avain hyvään akustiikkaan. Mattolaattojen ja -lankkujen ainutlaatuinen kosteuden läpäisevyys tukee sisäilman hyvää laatua, eli tilan käyttäjien hyvinvointia. Lähes rajattomat Custom Design -mahdollisuudet ovat puolestaan yksilöllisiä ratkaisuja etsivälle oikea inspiraation runsaudensarvi.

Millikenin mattolaatoille ja -lankuille on myönnetty EPD-todistus, Declare-terveellisyyssertifikaatti sekä M1- ja Green Label Plus -sisäilmasertifikaatit. Comfort Plus -pohjaisten tuotteiden vastuullisuuden todistaa Silver-tason Cradle to Cradle -sertifikaatti. Osalla Millikenin tuotteista on Bronze-tason Cradle to Cradle -sertifikaatti.   

Milliken tuotemerkkiin kuuluvat myös OBEX-kuramatot sekä LVT-vinyylilattiat. Vinyylilattiat ovat paloturvallisia ja irtoasennettavia. 
 

Hyvästit liimalle: Milliken TractionBack-kitkapohja

Laadukkaat Milliken-tekstiilimattolaatat ovat saatavissa ainutlaatuisella TractionBack-pohjalla varustettuina. Patentoitu kitkapohja kiinnittää tekstiilimattolaatan tiiviisti lattian pintaan ilman liimaa tai muita kiinnitysaineita. Helppo ja kustannustehokas asennustapa tukee parempaa huoneilmaa eli tilan käyttäjien hyvinvointia. Patentoitu TractionBack tekee myös lattian asentamisesta helppoa, nopeaa, siistiä ja kustannustehokasta.

Kitkakiinnityksen ansiosta yksittäisen vioittuneen laatan korvaaminen uudella tai koko lattian poistaminen onnistuu vaivattomasti – aluslattiaan jälkiä jättämättä. Irrotetut mattolaatat voidaan haluttaessa käyttää myös uudelleen uudessa kohteessa, sillä niillä on 10 vuoden tarttuvuustakuu. TractionBack -tuotteet ovat kaikki hiilineutraaleja.

Milliken Social Factor huolehtii turvaväleistä

Millikenin Social Factor -mattolaattojen kuoseilla voidaan viestiä kulkusuuntia ja -reittejä sekä muistuttaa tehokkaasti turvaetäisyyksistä ja käsihygieniasta.

Laadukkaat Social Factor -mattolaatat on helppo asentaa mihin tahansa tekstiililaattalattiaan vanhojen laattojen tilalle. Laatat ovat kooltaan 50 x 50 cm ja niitä on saatavana mm. Comfortable Concrete-, Naturally Drawn- ja Clerkenwell-mallistoissa.