Juhlistamme Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä helmikuussa showroomillamme - tule mukaan!

Helmikuun alussa liputetaan jälleen Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun puolesta. Osana Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ohjelmaa järjestämme aamupalatapahtuman Helsingin Mikonkadun showroomillamme ja haluamme kutsua mukaan myös sinut. Lue lisää ja ilmoittaudu.

Mitä, missä, milloin?

The WELL Standard: Flooring Design for Health, Happiness & Productivity

2.2.2023 klo 8:30–10:00 - Orient Occident Showroom, Mikonkatu 19, Helsinki.

Aamupalan lomassa pääset kuulemaan lisää kiinteistön käyttäjien hyvinvointiin keskittyvästä WELL-standardista pintamateriaalien näkökulmasta. Puhujana toimii tekstiililattiavalmistaja Millikenin strategisesta markkinoinnista vastaava Kate Burnett.

Tapahtumaan on rajoitettu määrä paikkoja ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa!

 

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Orient Occident on mukana Arkkitehtuuri ja muotoilun päivillä.

Mikä WELL-standardi?

WELL-standardi on kiinteistö- ja rakennusalan luokitus, joka täydentää jo laajalti tunnettuja BREEAM- ja LEED sertifikaatteja. Ympäristönäkökulman sijaan WELL nostaa keskiöön kiinteistön käyttäjien hyvinvoinnin. WELL perustuu kolmansien osapuolien riippumattomiin tutkimuksiin, joissa on selvitetty kiinteistöjen terveysvaikutuksia kokonaisvaltaisesti. WELL huomioi muun muassa akustiikan, valaistuksen, materiaalit, kosteudenhallinnan, tilojen toiminnallisuuden, mielen hyvinvoinnin sekä ilman- ja vedenlaadun.

WELL-standardin mukaisilla suunnitteluratkaisuilla on konkreettista vaikutusta kiinteistön käyttäjien arkeen ja niillä voidaan edistää sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia.

– Esimerkiksi tilanjako, kalustus, materiaalit ja kaikki muutkin suunnittelun osa-alueet, ne joko tukevat hyvinvointia tai sitten eivät. Jo pienillä valinnoilla voidaan saada aikaan iso vaikutus, Kate Burnett tiivistää.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät 2023 kiinnittää huomiomme elämisen laatuun

Elämisen laatu -teemainen tapahtumaviikko sekä arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivä 3. helmikuuta juhlistavat hyvän suunnittelun merkitystä laadukkaalle elämälle. Sosiaalisesti, toiminnallisesti ja esteettisesti korkealaatuinen arjen ympäristö lisää viihtyisyyttä, yhdenvertaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Suurimmat esineen, rakennuksen tai kaupunkitilan koko elinkaareen vaikuttavat ekologiset ja taloudelliset päätökset tehdään suunnittelupöydällä. Globaalit kriisit ja suuret yhteiskunnalliset muutokset vaativat jokaiselta meistä sopeutumiskykyä, mutta hyvän elämän täytyy muutoksista huolimatta säilyä.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä vastaavat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Alvar Aalto -säätiö, Ornamo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Rakennustietosäätiö RTS, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, Finnish Design Info ja Sisustusarkkitehdit SIO sekä joukko muita yhdistyksiä ja paikallisia toimijoita. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Lue lisää Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä täältä.