Kierrätysmateriaalista valmistetut Oeko-Tex Standard 100 -sertifioidut AquaClean-huonekalukankaat

Helppo puhdistettavuus, erittäin hyvä kulutuksenkesto, antimikrobisuus, hiilineutraalius ja korkeimman tason Oeko-Tex Standard 100 -sertifiointi. Monien huippuominaisuuksien AquaClean erottuu huonekalukankaiden massasta edukseen. Tuotemerkin uusien kierrätysmateriaaleista valmistettujen laatujen joukosta löytyy käytännöllisiä ja kauniita vaihtoehtoja niin kotien kuin julkitilojen verhoilutarpeisiin.

Lähikuva kudotuista eri värisistä kankaista.

AquaClean-huonekalukankaiden valikoimaan neljä uutta kierrätyslaatua

AquaClean-kankaita valmistavan InterFabricsin pitkäjänteinen kehitystyö ympäristön hyväksi on ottanut jälleen uusia askeleita. Yritys on tuonut saataville täysin uusia kierrätysmateriaaleista valmistettuja huonekalukankaita.

– InterFabrics on jo entuudestaan käyttänyt kierrätettyä puuvillaa osassa AquaClean-kankaita, muun muassa Eternal- ja Naomi-laaduissa. Nyt valikoima on laajentunut 85 prosenttia kierrätyspolyesteriä sisältävillä laaduilla Buckingham FR, Castle FR ja Oxford FR, jotka soveltuvat paloturvallisuutensa vuoksi myös julkitiloihin. Lisäksi uutuutena AquaClean-valikoimaan on tullut 100 % kierrätetystä polyesteristä valmistettu kotikäyttöön soveltuva Natura, josta löytyy 40 tyylikästä maanläheistä sävyä. Kaikki uutuudet ovat ympäristöä ajatellen kestäviä valintoja, sillä niiden valmistuksessa on huomioitu kiertotalous. Lisäksi huonekalukankaat on valmistettu kestämään arjen kulutusta, Orient Occidentin tuoteryhmäpäällikkö Marleena Luukka kuvailee.

Valikoimaan on otettu 85 prosenttia kierrätyspolyesteriä sisältävät laadut Buckingham FR, Castle FR ja Oxford FR, jotka soveltuvat paloturvallisuutensa vuoksi myös julkitiloihin.
Lähikuva kudotuista kankaista beigen eri sävyissä.
Lähikuva kudotuista eri värisistä kankaista.

Global Recycled Standardin mukaisia ja hiilineutraaleja kierrätysmateriaaleja

AquaCleanin kierrätysmateriaaleja sisältävät kangaslaadut on sertifioitu kansainvälisen friippumattoman Global Recycled Standard -järjestelmän mukaisesti.

– GRS huomioi koko tuotanto- ja toimitusketjun. Se asettaa vaatimukset muun muassa kierrätysmateriaalin alkuperän varmentamiselle, tuotantoketjun jäljitettävyydelle, sosiaaliselle vastuulle, ympäristövastuulle sekä haitallisten kemikaalien välttämiselle. 

Muiden AquaClean-kankaiden tapaan uutuuslaadut ovat myös hiilineutraaleja. Tuotteiden hiilijalanjäljen laskennassa on selvitetty sekä niiden tuotannosta että kuljetuksesta aiheutuneet hiilidioksidipäästöt.

– Laskennan pohjalta on voitu tehdä toimenpiteitä päästöjen minimoimiseksi. Osa päästöistä on lisäksi erikseen kompensoitu tukemalla sertifioituja aurinko- ja tuulienergiahankkeita. AquaClean-kankaita valmistetaan zero waste -ajattelumallin – suomalaisittain nollahukka – mukaan. Tavoitteena on vähentää tuotannossa syntyvän jätteen määrää mm. käyttämällä materiaalia uudelleen sekä kierrättämällä.

 – InterFabricsin kahdeksan tehdasta käyttää uudelleen tai kierrättää syntyneen jätteen vähintään 90-prosenttisesti, Luukka kertoo

Lähikuva kudotuista kankaista eri sävyissä.
Lähikuva kudotuista eri beigen värisistä kankaista.

Tutut AquaClean-ominaisuudet myös uusissa huonekalukankaissa

Vaikka neljässä uutuuslaadussa käytetyt kierrätysmateriaalit ovat AquaCleanilla uutta, ovat uutuuskankaiden keskeiset ominaisuudet yhä edelleen samat kuin muissa AquaClean-laaduissa.

– Laadukkuudesta ja hyvistä teknisistä ominaisuuksista ei ole tingitty tippaakaan. Kaikista AquaClean-kankaista on helppo puhdistaa yleisimmät tahrat pelkällä vedellä ja ne kestävät kovaakin kulutusta. Myös antimikrobinen SafeFront-ominaisuus on edelleen mukana. Se estää viruksia ja bakteereita tarttumasta kankaaseen ja tukee siten parempaa hygieniaa ja tartuntaturvallisuutta, mikä on huomionarvoinen etu erityisesti julkitilakohteissa. AquaClean-uutuuksilla on lisäksi korkeimman eli vaativimman 1 tason Oeko-Tex Standard 100 -sertifiointi, joka kertoo, että kankaat on valmistettu ilman haitallisia aineita ja ne ovat käytössä turvallisia. Oeko-Tex Standard 100 -sertifioinnissa on myös kierrätysmateriaaleista valmistetuille tuotteille omat vaatimuksensa, jotka koskevat muassa raaka-aineiden alkuperän varmentamista.

– Sertifikaatti takaa turvallisuuden. Se on todiste siitä, että myös kierrätysmateriaalista valmistetut uudet AquaClean-kankaat on tutkittu ja hyväksytty Oeko-Texin kriteeristöjen mukaisesti, Luukka summaa lopuksi.

Tutustu kierrätyslaatujen sävyihin ja tilaa näytteet 

Tutustu uusiin kierrätyslaatuihin Buckingham FR, Castle FR ja Oxford FR tarkemmin alta. Tuotesivuilta löydät tekniset tiedot ja voit katsoa kierrätyslaatujen sävyvaihtoehdot. Lisäksi pääset eri sävyvaihtoehtoja klikkaamalla tilaamaan myös näytteet eri laatu- ja värivaihtoehdoista.

 

AquaClean Buckingham FR AquaClean Castle FR AquaClean Oxford FR