Orient Occidentin Mikonkadun showroom - kohtaamispaikka keskellä kaupunkia

Helsingin Rautatientorin laidalle, upeaan myöhäisjugend-kiinteistöön avattu tuote-esittely- ja tapaamistila palvelee ammattiasiakkaitamme aina arkisin klo 8–16 ja sopimuksen mukaan. Showroomin skandinaavista luksusta henkivän sisustuksen suunnitteli Bolder Development Oy:n Katriina Lankinen.

Sisustuskuva lounge-tilasta.

Mikonkadun showroom tarjoaa inspiraatiota ja toimivat tilat suunnittelutyölle

Orient Occidentin Helsingin keskustan showroom muutti marraskuussa Keskuskadulta uusiin tiloihin Mikonkadulle. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä katuosoitteen vaihdos, vaan paljon enemmän. Uudet tilat ovat vanhaan verrattuna monella tapaa toimivammat ja monipuolisemmat. Orient Occidentin varatoimitusjohtaja Timo Järvinen oli siis syystäkin showroomin avajaispäivänä mielissään.

– Tiesin jo varhaisessa vaiheessa, että tästä tulee hyvä. Silti yllätyin, miten hieno ja ennen kaikkea toimiva lopputulos onkaan. Yhtenäinen ja helposti muunneltava tila antaa enemmän mahdollisuuksia tuotteisiin tutustumiselle niin esittelysisustuksen kuin muiden esillepanojen kautta. Lisäksi tiloissa on nyt erillinen neuvotteluhuone, johon suunnittelijat ja muut sidosryhmämme voivat kutsua myös omia asiakkaitaan. 

 

Mikonkadun showroom toimii viihtyisänä ja kokemuksellisena tapahtumatilana sekä sisustusprojektien avainhenkilöiden kohtaamispaikkana.
Sisustuskuva lounge-tilan sohvasta.

Mikonkadun showroom on avoinna ammattiasiakkaille joka arkipäivä

Jokaisena arkipäivänä 8-16 avoinna oleva showroom toimii ennen kaikkea viihtyisänä ja kokemuksellisena tapahtumatilana sekä sisustusprojektien avainhenkilöiden kohtaamispaikkana.

– Me haluamme antaa oman tuoteasiantuntijuutemme mahdollisimman helposti asiakkaittemme käyttöön. Lisäksi haluamme tarjota heille inspiraatiota erilaisten ajankohtaisten tietoiskujen ja koulutusten sekä vapaamuotoisempien tilaisuuksien muodossa. Nämä tilat palvelevat tuota tarkoitusta hienosti ja inspiroivat jo ihan itsessäänkin, Järvinen hymyilee. 

– Helsingissä ja erityisesti kantakaupungin alueella työskentelevät suunnittelijat saapuvat tänne vierailulle millä tahansa julkisella kulkuvälineellä tai vaikka kävellen työpäivänsä aikana. Päärautatieasemalle tästä on kirjaimellisesti kivenheitto, eli matka taittuu mutkattomasti muualtakin Suomesta. 

Uusi keskustatila ei korvaa Espoon Ruukinkujan showroomia, vaan toimii sen rinnalla Orient Occidentin monipuolista palvelua täydentäen.

– Espoon Ruukinkujan showroomimme on edelleen ykköskohde, kun tarpeena on tutustua koko yli 50 000 tuotteen repertuaariimme yhdellä käynnillä. Mikonkadun tilat toimivat puolestaan tapaamispaikkana projektin missä tahansa vaiheessa ja sen kaikkien eri osapuolten kesken. Ja tietysti me tuomme toivotut materiaalimallit asiakkaallemme aina tänne Mikonkadullekin näytille, kun niin sovitaan, Järvinen lupaa. 

Sisustuskuva kokoushuoneesta.

Näyttävällä sisustuksella showroom-kokemus uudelle tasolle

Showroomin sisustuksen suunnittelusta vastasi Bolder Development Oy:n Creative Director Katriina Lankinen aisaparinaan Orient Occidentin avainasiakaspäällikkö Johanna Ahonen.

– Halusimme saada aikaan luksushotellin aistikkuutta sekä juuri tässä ajassa puhuttelevaa hyvän olon fiilistä ja turvallisuuden tuntua. Ideoimme Katriinan kanssa alkuvaiheessa paljon yhdessä ja kerroin hänelle minkälaisia valikoimiemme materiaaleja toivoisimme käytettävän. Katriina visioi ja määritteli konseptin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, Ahonen kertoo.

Keskuskadunkin showroomin sisustuksen aikanaan suunnitellut Lankinen kertoo, että nyt päämääränä oli nostaa showroom-kokemus kokonaan uudelle tasolle. Historiallisen arvokiinteistön ominaisuudet itsessään, muun muassa isot ikkunat koristeluineen, loivat tämän tavoitteen toteutumiselle hyvät lähtökohdat.

– Edellisestä kerrasta poiketen saatoimme suunnitella myös tilaratkaisut, eli huoneiden paikat ja koot, alusta asti paremmin Orient Occidentin toiminnallisia tarpeita vastaaviksi. Avaruuden tuntu ja valoisuus ovat Mikonkadun uudessa tilassa niitä päällimmäisiä fiiliksiä, kuten hyvässä showroomissa pitää ollakin, Lankinen sanoo. 

Sisustuskuva lounge-tilan sohvasta.

Luksuksen tuntua ja kestäviä materiaaleja

Valmiissa sisustuksessa yhdistyvät skandinaavinen luksus sekä lämmin kodikkuus – ne näkyvät mutta myös tuntuvat erilaisilla pinnoilla.

– Halusimme ravistella ja määritellä luksuksen merkityksiä uudelleen. Täällä luksus näkyy pehmeämmässä, tunnelmallisemmassa ja ikään kuin hiljaisemmassa muodossaan. Luksus on sitä, kun kaikki on kohdallaan, kiire poistuu ja on tilaa hengittää, Lankinen kuvailee. Myös ympäristövastuullisuus oli showroomin sisustuksen suunnittelussa tärkeä ohjenuora.

– Käytössä on useita vähäpäästöisiä tai kokonaan hiilineutraaleja tuotteita. Materiaalit ovat pitkäikäisiä ja ajattoman tyylikkäitä. Lisäksi valtaosa kalustuksesta kierrätettiin vanhasta showroomista muun muassa verhoilukankaita päivittämällä, Lankinen kertoo.

Kun showroomiin astuu sisään, lähtevät ajatukset virtaamaan ja inspiraation voi tuntea heräävän.

– Uusi showroomimme kannattaa kokea kaikin aistein, eli lämpimästi tervetuloa tutustumaan, Ahonen toivottaa lopuksi.

Sisustuskuva lounge-tilan sohvasta.
Sisustuskuva lounge-tilan sohvasta.

Varaa aika showroom-vierailulle tai tule piipahtamaan arkipäivänä toimistoaikaan

Helsingin keskustan showroomilla on joka arkipäivä käytettävissäsi asiantuntijamme, jonka tuella pääset tutustumaan tuoteuutuuksiin ja eri materiaalikategorioihin. Voit varata sopivan ajankohdan vierailulle numerosta 050 347 1096 tai halutessasi poiketa käymään arkena klo 8-16 välillä.

Helsingin keskustan showroomimme löydät osoitteesta Mikonkatu 19, 00100 Helsinki. Tervetuloa!

 

Yhteydenottolomake
Kaikki kentät ovat pakollisia.