Hiilineutraali Purline-biopolyuretaanilattia luontohenkisessä Lippulaivan kirjastossa

Lippulaivan aluekirjasto on palvellut Espoonlahden asukkaita maaliskuusta 2022 lähtien. Houkuttelevan tilan sisustuksen tarina rakentuu luonnon erilaisista elementeistä. Vierailijan jalkojen alla loistaa paikoin myös kestävä, puukuvioitu Purline-biopolyuretaanilattia.

Orient Occidentin referenssikohde, Espoon Lippulaivan kirjasto. Kuvassa iso työskentelytila, jossa pöytäryhmiä.

Lippulaivan kirjaston sisustuksesta vastasi KVA Arkkitehdit Oy

Kestävään rakentamiseen panostavan KVA Arkkitehdit Oy:n Design Director Eija Niemelä kertoo, että aluekirjaston suunnittelukonseptin keskiössä olivat ennen kaikkea vihreät arvot.

– Kiertotalous ja hiilineutraalius olivat heti alusta lähtien niitä vahvimpia punaisia lankoja, joiden varaan lähdimme kokonaisuutta suunnittelemaan.

Toinen ohjaava teema oli tarinallisuus, jota työstettiin yhdessä alueen asukkaiden kanssa. Alkuvaiheen suunnittelussa kuunneltiin loppukäyttäjien ajatuksia ja visioita siitä, minkälainen uuden lähikirjaston toivottiin olevan.

– Sen myötä keskiöön nousi luonto, niin urbaanimmassa kuin metsään ja saaristoon liitettävissä merkityksissään. Lopputulos on monien erilaisten tunnelmien harmoninen kokonaisuus, eräänlainen rauhoittumaan kutsuva keidas, joka on samalla vastakohta kirjastoa ympäröivälle kauppakeskuksen ihmisvilinälle, Niemelä kuvailee.

Alkuvaiheen suunnittelussa kuunneltiin loppukäyttäjien ajatuksia ja visioita siitä, minkälainen uuden lähikirjaston toivottiin olevan.
Orient Occidentin referenssikohde, Espoon Lippulaivan kirjasto.
Orient Occidentin referenssikohde, Espoon Lippulaivan kirjasto. Kuvassa iso työskentelytila, jossa pöytäryhmiä.

Kirjaston tiloissa Purline-biopolyuretaanilattia kestää kulutusta ja katsetta

Ekologisuus ja luontoyhteys näkyvät monella tavalla kirjaston sisustuksen pintamateriaalivalinnoissa, niiden väreissä, struktuureissa ja kuoseissa. Sisääntuloaulojen ja kulkuväylien lattiamateriaaliksi valikoitui Orient Occidentilta erittäin kulutuskestävä, askelääniä akustoiva ja ekologinen Purline-biopolyuretaanilattia.

– Se oli minulle tuotteena jo entuudestaan tuttu. Tiesin Purlinen vastaavan vaatimuksiimme hyvin paitsi teknisten ominaisuuksiensa myös ympäristöystävällisyytensä ansiosta. Myös visuaalisuus vaikutti. Puun ulkoasua imitoivalla kuosilla saatiin aikaan ikään kuin kävelylaitureita vettä kuvaavien tekstiilimattoalueiden ympärille. Nieminen kertoo, että Purlinen, ja koko Orient Occident -yhteistyön, puolesta puhui lisäksi varmuus tuotetoimitusten sujuvuudesta.

– Meillä on vuosien varrelta aiempaa kokemusta monista projekteista Orient Occidentin kanssa, eli saatoimme luottaa materiaalien saapuvan työmaalle asennettaviksi silloin kun sovittu on, hän tiivistää.

Orient Occidentin referenssikohde, Espoon Lippulaivan kirjasto. Kuvassa pitkä käytävä jossa vaalea puukuvioitu lattia.

Tiesin Purlinen vastaavan vaatimuksiimme hyvin paitsi teknisten ominaisuuksiensa myös ympäristöystävällisyytensä ansiosta.

Eija Niemelä, Design Director, KVA Arkkitehdit Oy

Purline - vaativaan julkitilakäyttöön soveltuva biopolyuretaanilattia

Vaativassa julkitilakäytössä, kuten esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa, terveydenhuollon tiloissa ja toimistoissa pintamateriaalien tulee kestää kovaa kulutusta sekä olla helppohoitoisia ja käyttäjilleen turvallisia. Laadukas, käyttöluokaltaan tilan kulustasoon soveltuva lattiamateriaali vastaa teknisiltä ominaisuuksiltaan tilan vaatimuksiin sekä kestää kauniina pitkään.

Purline on hiilineutraali biopolyuretaanilattia, joka täyttää julkitilojen pintamateriaaleilta edellytettävät vaatimukset. Rypsi- ja risiiniöljystä sekä kalkista valmistetun Purlinen käyttöluokka on 34/43, eli se soveltuu erittäin kovaan julkitilakäyttöön ja kevyen teollisuuden käyttöön. Vedenkestävän, saumattoman ja vähäkitkaisen Purlinen puhtaanapito ja desinfiointi on myös helppoa, eikä lattia vaadi säännöllistä vahausta tai muita huoltokäsittelyjä.

Useiden eri sävyjen ja pintakuvioiden Purline ei sisällä haitallisia aineita, kuten PVC:tä, klooria, pehmentimiä tai liuottimia, eli lattia on myös tilan käyttäjien terveyden ja hyvinvoinnin kannalta turvallinen valinta.

Purline-biopolyuretaanilattialle on myönnetty:

  • Cradle to Cradle -sertifikaatti
  • Greenguard Gold -sertifikaatti
  • EPD-ympäristöseloste
  • M1-sisäilmaluokitus
Purline-biopolyuretaanilattialla on Cradle to Cradle- ja Greenguard Gold-sertifikaatit, EPD-ympäristöseloste sekä M1-sisäilmaluokitus.

Tutustu Purlinen mallistoihin ja tilaa näytteet

Purline-valikoimastamme löytyy puukuvioituja lankkulattioita eri leveyksillä, sekä värikkäitä ja kivikuvioituja erittäin leveiden rullien mallistoja. Wineo Purline 1500 Wood L ja XL-mallistoissa eri sävyisiä kuoseja on 16, Wineo Purline 1500 chip rulla -mallistossa väri- ja kuosivaihtoehtoja on jopa 24 ja Wineo Purline 1500 stone XL -mallistossa erisävyisiä kuosivaihtoehtoja on 8.

Haluaisitko lisätietoa Purlinesta? Pyydä tarjous tai varaa tuote-esittely asiakaspalvelustamme

Tavoitat asiakaspalvelumme arkisin klo 8–16 numerosta (09) 260 660 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@orientoccident.fi. Voit myös halutessasi täyttää alla olevan yhteydenottolomakkeen ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Tuote-esittelyajan voit varata joko Helsingin keskustan tai Espoon showroomeillemme.

Showroomimme löydät osoitteista:

Mikonkatu 19 , 00100 Helsinki
Avoinna arkisin klo 8-16 ja sopimuksen mukaan.
Mikonkadun puhelinnumero: 050 347 1096

Ruukinkuja 2, 02330 Espoo
Avoinna arkisin klo 8-16 ja sopimuksen mukaan.

Yhteydenottolomake
Kaikki kentät ovat pakollisia.