Ympäristövastuullisempia verhovalintoja

Kun rakentaminen ja sisustaminen suuntaa kohti kestävämpää tulevaisuutta, myös sisustusmateriaalien, kuten lattia- ja seinäpintojen sekä verhokankaiden, ympäristövastuullisuus herättää jatkuvasti enemmän kiinnostusta ja keskustelua.

Yritystilojen suunnittelijat ja kiinteistöpäättäjät ovat entistä kiinnostuneempia sisustusmateriaalien vastuullisuudesta. Kangasvalmistajat ovat reagoineet tarpeeseen ja muutaman viime vuoden aikana vastuullisemmin valmistettujen, paloturvallisten verholaatujen valikoima onkin kasvanut vauhdilla.

Vastuullisuus tarkoittaa verhokankaissa useimmiten raaka-ainetta. Kun tarkastellaan paloturvallisia verhokankaita, se tarkoittaa kierrätettyä paloturvallista polyesteriä. Kierrätetty polyester voi olla valmistettu joko käytetyistä PET-pulloista, merimuovista (OceanWastePlastic) tai valmistuksen ylijäämä materiaalista.

 

Vastuullisemmin valmistettujen ja paloturvallisten verholaatujen valikoimamme on kasvanut viime aikoina vauhdikkaasti – niin erilaisten tuntumien, painojen kuin värisävyjen saralla.

Valikoimassamme on useita vastuullisia paloturvallisia verhokankaita:


O&O Kaamos

Kaamos on mattapintainen, pimentävä dimout-verhokangas. Kankaan etupuoli on strukstuuripintainen ja nurja puoli sileä, sävy sävyyn etupuolen kanssa. Valikoimassa on 5 luonnonläheistä sävyä. Materiaali paloturvallista polyesteriä, josta 25 % kierrätettyä (GRS).


O&O Usva

Usva on struktuuripintainen, valoa läpäisevä kangas. Usva sopii akustiseksi verhoksi esimerkiksi toimitiloihin tai kouluihin, sillä se pehmentää tehokkaasti tilan akustiikkaa. Usvan akustiikkaluokka on C. Valikoimassa on seitsemän neutraalia sävyvaihtoehtoa. Materiaali on paloturvallista polyesteriä, josta 75% on kierrätettyä. 


Villa Nova Noto Fr

Villa Nova Noto Fr on mattapintainen ja laskeutuva valoverhokangas. Sen rakenne on verkkomainen ja valikoimassa on 15 hienostunutta sävyä. Noto Fr on valmistettu kierrätetyistä polyesterilangoista, jotka on valmistettu jätemuovipulloista. Noto Fr on lisäksi paloturvallinen.


Borås Cotton Fuji

Fuji on mattapintainen ja laskeutuva valoverhokangas. Fuji ei ole ihan ohut, mutta ei myöskään peittävä ja se siivilöi kauniisti auringon valoa. Kangas on molemmin puolin samannäköinen ja siksi Fuji on hyvä valinta myös tilanjakajaksi tai lasiseinille. 

Fuji on valmistettu 100% kierrätetystä paloturvallisesta polyesteristä (GRS).

 

Ota yhteyttä O&O Verho -palveluumme! Olemme apunasi, kun haluat toteuttaa julkitilaverhot ympäristövastuullisemmalla tavalla. Huolehdimme myös verhoprojektin käytännön toteutuksesta asennukseen asti – ja aikataulussa pysyen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää palvelustamme tai pyydä tarjous. 

Nina Veki
Nina Veki
Projektipäällikkö