Usein kysyttyä verhojen hankinnasta, verhokankaista ja O&O Verho -palvelusta

Olipa verhoprojektisi pieni tai suuri ja sen kohde minkälainen julkitila tahansa, asiantuntijamme ovat apunasi kaikissa hankkeen vaiheissa. Kokosimme alle muutamia yleisimpiä kysymyksiä verhojen hankintaan, kankaisiin ja palveluumme liittyen. Toivomme, että niistä on sinulle hyötyä! 

Verhojen hankinta

Tarvitseeko verhojen tilaajan osata ottaa itse mitat? 
Ei tarvitse. O&O Verhon palveluun kuuluu tarvekartoitus ja tarkistusmittaus. Nämä työvaiheet pitävät sisällään myös huolellisen mittauksen. O&O Verho vastaa aina verhojen oikeasta koosta.

Kohteessa on verhokiskot valmiina. Ovatko O&O Verhon toimittamat verhot yhteensopivat vanhoihin kiskoihin?
Tarkistusmittauskäynnillä käydään läpi tuleva asennus kokonaisuudessaan. Samalla varmistetaan, että uudet verhot valmistetaan olemassa oleviin kiskoihin sopiviksi.

Kohteessa ei ole verhokiskoja. Pitääkö ne tilata erikseen jostain muualta?
Ei tarvitse. O&O Verho -palvelu voi sovittaessa toimittaa myös verhokiskot kohteeseen. Kiskot ja verhot asennetaan samalla käynnillä, jotta toteutus on tilaajalle mahdollisimman vaivaton.

Projektissamme ei ole sisustussuunnittelijaa. Miten osaamme valita sopivat verhot tilaamme?
O&O Verhon palveluun kuuluu tarvekartoitus, jossa käydään läpi kohde ja tilaajan tarpeet. Tilaaja voi olla esimerkiksi tilan käyttäjä tai sisustusalan suunnittelija. Vaikka emme itse tee luovaa suunnittelutyötä, autamme asiantuntevasti sopivien verhokankaiden valinnassa sekä kaikissa muissa verhototeutukseen liittyvissä asioissa, kuten verhotyypin ja ripustustavan määrittelyssä.

Kuinka paljon verhoa pitää olla leveyssuunnassa?
Hyvän lopputuloksen nyrkkisääntö on, että verhon ei tule olla auki vedettynä täysin suorana. Poimutustavasta ja verhonauhasta riippuen kangasta on siis hyvä varata noin 1,5-2,5-kertainen määrä seinän leveyteen nähden. Ammattitermein kankaan ja verhottavan seinän pituuden suhdetta kutsutaan poimutuskertoimeksi. Monessa tapauksessa kangasta varataan noin kaksinkertainen määrä seinän pituuteen nähden, eli jos peitettävä alue on 300 cm leveä, siihen varataan 600 cm kangasta. 

Finnish Consulting Groupin pääkonttorin toimistotila.

Yleistä verhokankaista

Mitä tarkoittaa paloturvallinen verhokangas?
Suomessa useimmissa julkitiloissa verhokankaiden edellytetään olevan paloturvallisia. Orient Occidentin O&O Verho -palvelun paloturvalliset kankaat ovat pysyvästi paloturvallisia (inherently flame retardant), eli palosuoja-aine on tekstiilin kuiduissa itsessään. Palosuoja-aine ei siis lähde pois pesussa tai kulumalla, eikä palosuojakäsittelyä tarvitse uusia. Tietyissä poikkeustapauksissa voimme jälkisuojata myös luonnonkuituisia kankaita. Emme kuitenkaan suosittele tätä, sillä jälkikäteen tehty palosuojaus häviää pesussa ja kulumalla.

Ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus ovat meille tärkeitä arvoja. Miten asian voi huomioida verhokankaan valinnassa?
Lähes kaikki paloturvalliset verhokankaat on valmistettu polyesteristä, eli muovilajista, jonka raaka-aineena käytetään öljyteollisuuden sivuvirtoja. Jos polyesteri materiaalina arveluttaa, on hyvä muistaa, että myös luonnonkuitujen käyttämiseen liittyy tiettyjä vastuullisuuden näkökulmasta ongelmallisia tekijöitä: kuituraaka-aineen kasvattaminen voi olla ympäristölle kuormittavaa muun muassa kasteluveden hankinnan sekä lannoitteiden ja torjunta-aineiden käytön vuoksi. 

Sisustustekstiilien suurin ympäristövaikutus syntyy kuitenkin valmistusprosessista ja käytön aikaisista vaikutuksista, ei niinkään kuituraaka-aineesta. Vastuullisin tuote on aina hyvin suunniteltu ja sen elinkaari on mahdollisimman pitkä. Ja mikä tärkeintä, se tuottaa iloa käyttäjälleen!

Kiitos jatkuvasti eteenpäin menevän tuotekehityksen, nykyään on saatavilla myös kierrätetystä polyesteristä valmistettuja paloturvallisia kankaita. Niiden raaka-aineena hyödynnetään käytettyjä PET-muovipulloja. O&O Verho -palvelun valikoimassa tällaisia ympäristölle ystävällisempiä verhokangaslaatuja ovat läpikuultava Usva ja pimentävä Kaamos. 
 

Tilassamme kaikuu, voiko tilannetta parantaa verhoilla?
Kyllä. Mitä paksumpi ja pehmeäpintaisempi verhokangas on, sitä paremmin verho poistaa tilan jälkikaikua. On myös olemassa akustoivia verhokankaita, jotka on kehitetty poistamaan tilan jälkikaikua. Kankaiden akustinen vaikutus osoitetaan akustiikkaluokituksella A-E, jossa A on paras ja E on heikoin.

O&O Vehon valikoimassa on kaksi verhokangasta, joilla on akustiikkaluokitus A: pimentävä kangas Bautex 1316 ja peittävä kangas Laurette Amiens. Valikoimasta löytyy myös B-, C- ja D-luokkien kankaita. Erityismaininnan ansaitsee akustoiva verhokangas Usva, joka on ohuehko, päästää valon läpi ja on akustiikkaluokkaa C. 

Mitä eroa on poimutetulla verholla ja niin sanotulla wave-verholla?
Molemmat ovat sivuverhojen ripustustapoja. Poimutetun verhon yläreunassa on verhonauha, jossa on kiristysnyörit. Kun nyörit kiristetään, verhon yläreuna poimuttuu nauhan avulla. Poimutettu verho sopii monenlaisiin kiskoihin ja myös melko ahtaisiin paikkoihin. Wave-verhon yläreuna poimuilee aaltomaisesti ja verhoon muodostuu selkeät pystysuorat poimut. Wave-verho on arkkitehtoninen ja tyylikäs, mutta se vaatii vähintään 12 cm tilaa kiskon etu- ja takapuolelle.
 

Finnish Consulting Groupin pääkonttorin toimistotila.
Finnish Consulting Groupin pääkonttorin toimistotila.

O&O Verho -palvelu

Minkä merkkisiä kankaita Orient Occidentin O&O Verho -palvelusta voi ostaa?
Tuomme maahan ja myymme laadukkuudestaan tunnettuja kangastuotemerkkejä, kuten Bautex, Borås Cotton, Kirkby Design, Mark Alexander, Romo ja Villa Nova. Lisäksi meillä on oma Laurette-mallisto, johon on koottu monikäyttöisiä verhokankaita. Voimme hankkia projekteihin myös muita merkkikankaita tai etsiä asiakkaan tarpeen mukaisia materiaaleja. Kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Mistä saamme ohjeita verhojen huoltoon? 
O&O Verhon palveluun kuuluu myös verhokankeiden oikean huollon ja hoidon ohjeistus. Lisäksi ompelemme jokaiseen verhotuotteeseen pesuetiketin, josta löytyy pesuohjemerkit. Säännöllinen ja oikeaoppinen huolto pidentää verhojen elinkaarta.

Kuinka pitkä on O&O Verho -palvelun toimitusaika?
O&O Verho toimittaa verhot tilaajalle aina mahdollisimman nopeasti. Tavallisesti verhojen toimitusaika on noin 6 viikkoa tilauksesta. Tämä edellyttää, että valittua kangasta on saatavilla tehtaan varastossa.