Mattolaatat

Mattolaatta on kätevä ja käytännöllinen tekstiililattiaratkaisu monenlaisiin kohteisiin. Se sopii niin suuriin ja yhtenäisiin kuin pienempiin ja sokkeloisiin tiloihin. Helposti ja nopeasti asennettavat mattolaatat ovat suosittuja erityisesti julkitilakohteissa, lattiamateriaalin hyvää sisäilmaa ja miellyttävää akustiikka tukevien ominaisuuksien ansiosta. 

Mattolaattoja on saatavilla useita eri kokoja ja muotoja. Ege Carpets- ja Milliken-mattolaatat ovat perusmalliltaan neliskanttisia, mutta Egen Figura-mattolaatat tarjoavat lisäksi upean paletin erilaisia kulmikkaita ja pehmeän pyöreälinjaisia muotoja. Myös kuoseja ja värityksiä on mattolaatoissa tarjolla runsain mitoin: näyttäviä ja hillitympiä vaihtoehtoja moneen makuun. Laattojen avulla on helppo toteuttaa erilaisia yksilöllisiä sommitelmia – sävyjä ja kuviointeja rinnakkain vaihdellen.  

Mattolaattoja saatavana erilaisilla nukkalaaduilla: polyamidi, kierrätyspolyamidi, villa sekä näiden sekoitteet. Valmistustapoja ovat tuftattu tai kudottu ja nukan rakenteita silmukkainen tai aukileikattu. Myös mattolaattojen värjäysmenetelmiä on erilaisia, ja laattoja on saatavilla täysin yksilöllisesti uudelleen värjättyinä.   

Mattolaattalattia on helppo asentaa ja korjata 

Mattolaattoja käytetään yleisimmin julkisissa tiloissa, kuten toimistoissa, hotelleissa, laivoissa, ravintoloissa, liiketiloissa sekä kouluissa ja päiväkodeissa. Silti myös kodeissa on mattolaatoilla omat käyttökohteensa. Laattojen kudottu tai tuftattu tekstiilipinta sitoo itseensä pölyä ja muita pienhiukkasia huoneilmasta. Mattoa paksumman, usein kierrätysmateriaalista valmistetun pohjan ansiosta mattolaatoilla on myös hyvät äänenvaimennusominaisuudet.

Vakiopohjaiset ja laatikoittain myytävät mattolaatat asennetaan paikoilleen tarra-asennusliimaa käyttäen. Millikenin Traction Back -laatat ovat kitkapohjaisia, ja ne voidaan asentaa myös nopeasti liimaa käyttämättä. Traction Back -kitkakiinnitys on saatavilla kaikkiin Millikenin huopapohjaisiin mattolaattoihin. Kaikkien mattolaattojen valttikortti on se, että vaurioitunut yksittäinen laatta on helposti korvattavissa uudella. 

Mattolaattalattian tärkein hoitotoimenpide ja avaintekijä lattian pitkään elinkaareen on säännöllinen imurointi harjaavalla mattoimurilla. Mattolaattalattia on lisäksi hyvä pestä ajoittain mattopesurilla, niin se säilyy päivittäisessä käytössä kauniina. 
 

Tuotemerkki

Väri

Sävy

Tuotesertifikaatit

xx mm

xx g/m2

1–32 / 2157 hakutulosta