Siltasaari 10:n lattioina loistavat Ege ReForm Flux -kokolattiamatot ja Parky Swing-kalanruotolattia

Kiinteistönomistaja Antiloopin uudistama arvokiinteistö saavutti LEED v4-sertifioinnissaan Suomen korkeimman pistetuloksen. Myös kohteen lattiamateriaalivalinnat tehtiin ympäristövastuullisuus ja tilojen käyttäjien hyvinvointi edellä. 

Siltasaari 10:n sisustuskonseptin lähtökohtana eri aikakausien ja tyylien synteesi

Elannon talona tunnettu kiinteistökohde Helsingin Hakaniemessä ei ole entisensä: keväällä 2022 valmistuneessa kokonaisvaltaisessa uudistuksessa näki päivänvalon Antiloopin omistama moderni ja vastuullinen toimisto- ja liiketilakokonaisuus nimeltään Siltasaari 10. Historiallisen kiinteistön pääosa on valmistunut vuonna 1913. Lisäksi Siltasaari 10:n kokonaisuuteen kuuluu 1960-luvulla rakennettu Paasivuoren puistikkoon kurkottava siipi sekä Siltasaarenkadun suuntainen 1970-luvun alussa valmistunut ja sittemmin jo osin purettukin kiinteistö.

Arkkitehtitoimisto SARCin sisustusarkkitehti Aleksi Syvänen kertoo, että Siltasaari 10:n sisustuskonseptin lähtökohta oli kiehtova eriaikakausien ja tyylien synteesi.

– Sisustus kokoaa yhteen rakennuksen yli satavuotista menneisyyttä mutta myös laajemmin Hakaniemen alueen kulttuurillisesti rikasta ja moniulotteista historiaa. Tämä näkyy arabeskihenkisinä vaikutteina, nykyaikaisesti tulkittuina ornamentaalisina kuviointeina ja kiehtovina käsityöläisyys- ja luontoaiheina. Konseptin kantavaksi teemaksi muodostui urbaani puutarha, jossa värit, muodot ja materiaalit inspiroivat aisteja ja tarjoavat seesteisiä rauhoittumisen kokemuksia.

Vastuulliset valinnat ohjasivat kokonaisvaltaisesti koko uudistusprojektia

Antiloopin Customer Experience & Concept Director Johanna Sarekoski kertoo, että koko projektia ohjasivat vastuullisuus sekä käyttäjien hyvinvoinnin tukeminen.

– Vastuullisuus on meille hyvin tärkeä asia, ja se toteutuu konkreettisina valintoina läpi koko hankkeen. Se näkyy kaikessa, aina sisäilmasta, vedenkulutuksesta, energiatehokkuudesta sekä rakentamisessa ja sisustamisessa käytetyistä vähäpäästöisistä materiaaleista lähtien. Lopputulos oli erittäin onnistunut, mistä todisteena historian parhaat pisteet nykymuotoisessa LEED v4 -sertifioinnissa, Sarekoski iloitsee.

– Tietysti myös asiakkaidemme hyvinvointi oli merkittävässä roolissa. Tämän osoittaaksemme olemme hankkimassa kohteelle myös käyttäjien hyvinvointiin keskittyvää WELL-sertifiointia, hän lisää. 

 

Lopputulos oli erittäin onnistunut, mistä todisteena historian parhaat pisteet nykymuotoisessa LEED v4 -sertifioinnissa, Sarekoski iloitsee

Orient Occidentilta valittiin tiloihin kestäviä ja kierrätettäviä lattiamateriaaleja

Siltasaari 10:n vetonaulaksi tarkoitetun POOL Loungen neuvottelutilojen lattiat saivat uudistuksessa pintaansa aitoa puuta, ympäristön kannalta kestävästi valmistetun ja erinomaisesti kulutusta kestävän Parky Swing -lattian muodossa. Vaalean tammen värinen kalanruotolattia sopii sekä kiinteistön henkeen että tilan tunnelmaan.

Antiloopin Aina Valmis -konseptiin kuuluvissa Siltasaari 10:n kolmannen kerroksen toimistotiloissa askeleet taittuvat hyvin ääniä vaimentavilla Ege ReForm Flux -kokolattiamatoilla, joiden ympäristövastuullisuus on todistetusti huippuluokkaa. M1-päästöluokiteltujen ja Cradle to Cradle -sertifioitujen ReForm Flux -mattojen Ecotrust-pohja on valmistettu täysin kierrätetystä materiaalista ja myös niiden pinta on ympäristön kannalta kestävää ECONYL-lankaa.

Siltasaari 10:n suunnittelusta vastasivat Bolder Development Oy ja SARC Architects.

Tutustu Parky-puulattioiden mallistoihin täällä.

Tutustu Ege Carpetsin ReForm Flux-mallistoihin täällä