Toimistotilat hybridityöhön sopivaksi

FCG Finnish Consulting Group Oy:n pääkonttori Helsingin Käpylässä koki täyden muodonmuutoksen. Nyt Osmontie 34:n tilat sopivat nykypäivän työskentelyyn – hybridityöhön, jossa kohtaamisilla on iso merkitys.

Finnish Consulting Groupin pääkonttorin toimistotila.

Tavoitteena toiminnalliset ja viihtyisät työskentelytilat

Kuten monissa yrityksissä, myös FCG Finnish Consulting Group Oy:ssä todettiin vuonna 2021 silloisten toimitilojen olevan liian isot nykyajan työskentelytapaan. Havainto käynnisti työympäristöjen muutoshankkeen. Toimitiloja asiakasprojekteissa työkseen suunnittelevat sisustusarkkitehdit tarttuivat innolla haasteeseen.

– Tilojen haluttiin sopivan hybridityöhön. Lisäsimme alueita kohtaamisille ja yhdessä tekemiselle. Halusimme kannustaa kollegoita tulemaan töihin myös toimistolle ja siinä viihtyisä ja toiminnallinen työympäristö on isossa roolissa, sisustusarkkitehti, johtava asiantuntija Veli-Matti Tolppi sekä sisustusarkkitehti, nuorempi suunnittelija Ruut Levy FCG:ltä kertovat.

Käyttötapojen lisäksi pintamateriaalit, valaistus ja kiintokalusteet päivitettiin. Lattiamateriaalit valikoituivat käyttöympäristön mukaan. Keittiöön valittiin jopa erittäin kovaa julkitilakäyttöä kestävä, biopohjaisista raaka-aineista valmistettu Purline. Pehmeyttä käytävien ja oleskelutilojen pintoihin luotiin Millikenin mattolaatoilla, joiden valintaan vaikuttivat sekä estetiikka että käytännöllisyys.

– Sisääntulokäytäville asennutimme tummahkon maton, jossa ei näy jokainen tahra. Toimistoalueilla on sama matto vaaleampana, mikä tuo tiloihin valoisuutta ja avaruutta. Lounge-tiloissa tunnelmaa luovat liukuvärjätyt tekstiililaatat. Kuosien ja sävyjen lisäksi myös asennustapa vastasi tarpeeseen: TractionBack-kitkapohja kiinnittää tekstiilimattolaatan tiiviisti lattian pintaan ilman liimaa tai muita kiinnitysaineita. Se mahdollisti olemassa olevan linoleumin jättämisen maton alle turvallisesti.

Finnish Consulting Groupin pääkonttorin toimistotila.
Keittiöön valittiin jopa erittäin kovaa julkitilakäyttöä kestävä, biopohjaisista raaka-aineista valmistettu Purline. Pehmeyttä käytävien ja oleskelutilojen pintoihin luotiin Millikenin mattolaatoilla.
Finnish Consulting Groupin pääkonttorin toimistotila.

Lopputuloksena brändin väreihin sopiva neutraalien sävyjen sisustus

– Valitut sävyt ovat pääosin neutraaleja. Toimistotiloissa on yhtenäinen, brändiväreihimme pohjautuva sävymaailma. Ilmettä täydentävät murretut tehostesävyt kerroskohtaisesti: taitettu punertava ja taitettu vaaleansininen luovat omanlaistaan tunnelmaa 2. ja 3. kerroksen lounge-tiloissa, Levy kuvailee.

– Tilojen parantuneesta toiminnallisuudesta ja uudistuneesta ilmeestä on pidetty paljon. Viihtyisä ympäristö on välittämistä. Käyttäjät ovat kiitelleet tekstiililattian ääntä vaimentavaa vaikutusta. Kohtaamistilat ja pienpalaverihuoneet ovat osoittautuneet tarpeellisiksi. Lisäksi tilojen koon järkevöittäminen on tuonut kustannussäästöjä, Tolppi toteaa.

Yhteistyö soljui onnistuneesti Orient Occidentin kanssa. Tolppi kuvailee prosessia sujuvaksi ja reagointia joustavaksi. Hänen mukaansa vaihtoehtojen haku muutostilanteissa sekä hankkeen etenemisestä huolehtiminen sujuivat ensiluokkaisesti.

– Kaikki hoitui mallikkaasti ja lopputulos ylitti odotukset, Tolppi ja Levy iloitsevat. 

Käyttäjät ovat kiitelleet tekstiililattian ääntä vaimentavaa vaikutusta.
Finnish Consulting Groupin pääkonttorin toimistotila.