WELL-standardin mukaiset pintamateriaalit tukevat kiinteistöjen käyttäjien hyvinvointia

Vietämme elämästämme noin 90 % sisätiloissa, joten materiaalivalinnoilla on iso vaikutus hyvinvointiimme, terveyteemme ja tuottavuuteemme.

Useilla Millikenin mattolaatoilla on Cradle to Cradle Silver -sertifikaatti, joka lukeutuu WELL-sertifioinnin arviointikriteeristöön materiaalien osalta.

Mikä WELL-standardi?

Viime vuosina kiinteistö- ja rakennusalan tunnettujen BREEAM- ja LEED-ympäristösertifikaattien rinnalla suosiotaan on kasvattanut WELL-standardi, joka ympäristöfokuksen sijaan nostaa arvioinnin keskiöön kiinteistöjen käyttäjien hyvinvoinnin. Vuonna 2014 kehitetty WELL perustuu kolmansien osapuolien riippumattomiin tieteellisiin tutkimuksiin, joissa on selvitetty kiinteistöjen terveysvaikutuksia kokonaisvaltaisesti. WELL huomioi muun muassa akustiikan, valaistuksen, materiaalit, kosteudenhallinnan, tilojen toiminnallisuuden, mielen hyvinvoinnin sekä ilman- ja vedenlaadun.

Useammat WELL-standardin kriteeristön osa-alueista ovat sellaisia, joihin sisustus- ja pintamateriaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa myönteisesti. Esimerkiksi laadukkailla sisustustekstiileillä sekä tekstiililattioilla voidaan parantaa niin tilan akustiikkaa kuin toiminnallisuuttakin. Lisäksi tilan käyttäjien hyvinvointia voi lisätä muun muassa biofiilisellä suunnittelulla, jolla tiloista pyritään tekemään mahdollisimman luonnonmukaisia - vaikkapa viherkasveja, puuta, sekä maanläheisiä kuoseja ja struktuureja käyttämällä. Myös sisustuksen väreillä on tutkitusti vaikutusta keskittymiskykyymme, tuottavuuteemme ja vireystilaamme.

Useammat WELL-standardin kriteeristön osa-alueista ovat sellaisia, joihin sisustus- ja pintamateriaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa myönteisesti.

 

Useilla Millikenin mattolaatoilla on Cradle to Cradle Silver -sertifikaatti, joka lukeutuu WELL-sertifioinnin arviointikriteeristöön materiaalien osalta.

Millikeniltä WELL-standardin mukaiset mattolaatat

Orient Occidentin edustamista brändeistä muun muassa Milliken tarjoaa WELL-standardin mukaisia mattolaattoja. Laadukkailla Millikenin mattolaatoilla voidaan muun muassa ennaltaehkäistä sisäilmaongelmia sekä parantaa merkittävästi akustiikkaa.

– Mattolaatoilla voidaan vähentää esimerkiksi työtilojen taustahälyä, jolloin työskentely on miellyttävämpää ja rauhallisempaa. Lisäksi teknisesti tasokkaat mattolaatat parantavat ilmanlaatua vetämällä puoleensa ilmassa leijuvia pölyhiukkasia ja ehkäisemällä kosteuden kerääntymistä aluslattiaan, kertoo Millikenin strategisesta markkinoinnista vastaava Kate Burnett.

Useilla Millikenin mattolaatoilla on Cradle to Cradle Silver -sertifikaatti, joka lukeutuu WELL-sertifioinnin arviointikriteeristöön materiaalien osalta. Cradle to Cradle Silver -sertifioituja ovat esimerkiksi Poise TractionBack Comfort Plus -pohjalla sekä Comfort Lite -pohjaiset varastomallistot Formwork 3.0 TractionBack, Northward Bound Snow TractionBack ja Northward Bound Ice TractionBack. Kaikki Millikenin mattolaatat ovat myös M1-sisäilmasertifioituja.

Useilla Millikenin mattolaatoilla on Cradle to Cradle Silver -sertifikaatti, joka lukeutuu WELL-sertifioinnin arviointikriteeristöön materiaalien osalta.

Tutustu Millikenin mattolaattojen valikoimaan