WELL-sertifioitu Espoon Keilaniemen Swing House on toimitila vertaansa vailla

Espoon Keilaniemen ja Otaniemen rajalle kohonneessa Swing House -toimitilassa astellaan markkinoiden kestävimmän puulattian päällä. Askelääniä tehokkaasti akustoivan Parky-puulattian eleganssia täydentää julkitilojen kovaa kulutusta kestävä, ylellisen pehmeä Bentley-nukkamatto. Pääsimme kurkistamaan juuri valmistuneeseen rakennukseen – tervetuloa kierrokselle!

Aulatila, jossa kaksi sinapinkeltaista nojatuolia, jakkaroita, sohvapöytä ja nahkasohva.

Moderni, industrial-henkinen toimitila

Teollisen tiukkalinjainen yleisilme, kuusi kerrosta ja hotelli kyljessä suoralla yhteydellä aulasta. Sellainen on uusi Swing House, WELL-sertifioitu laajojen palveluiden toimitila Espoossa. Rakennuksen tunnistaa jo kaukaa uniikista corten-teräksellä viimeistellystä julkisivusta sekä graafisista betonipinnoista. Isojen ikkunoiden ansiosta muotokieli liukuu sisälle: Swing House näyttää ja tuntuu samalta niin ulkoa kuin sisältä. Myös toimitilan sisätilojen materiaalivalinnat ovat aitoja ja ajattomia. Betonia, puuta, terästä ja cortenia pehmentävät viheraiheet, jotka kasvavat vapaasti sisäportaiden vieressä kuin pilviä kohti kurkottaen.

Toimitilan aulatiloissa akustiikkaa parantavia pintamateriaaleja

Poikkeuksellisen avara aulakerros on kaikkien rakennuksessa asioivien yhteistä aluetta. Siellä sijaitsevat vastaanotto, ravintola, vapaamman työskentelyn lounge-alueet, neuvottelutiloja ja kuntosali. Toimitilan aulakerroksessa aukustiikkaan on kiinnitetty sen vilkkauden takia erityistä huomiota: ravintolan ruokailualueeseen ja lounge-tiloihin valittiin askelääniä akustoiva, korkkipohjainen Parky Deluxe+ 06 -malliston Ivory Oak Rustic Light -puulattia.

– Se on kestävä ja helppohoitoinen eikä kärsi esimerkiksi siitä, että ulkotilasta tullaan sisälle märillä kengillä. Leveä, pontattu lankku aidolla puuviilupinnalla on eläväinen ja kaunis ratkaisu. Kokonaisuuden viimeistelee runsas luonnonvalo, joka vyöryy sisään isoista ikkunoista, sisustusarkkitehti SIO Elina Törmänen L Arkkitehdit Oy:stä avaa materiaalivalintoja.

Swing House-toimistotilan aula, jossa harmaa nukkamatto, nojatuolit ja punaisia tuoleja.
Yksityiskohtakuva harmaasta nukkamatosta.

Swing Housen aulatilan akustiikkaa parantaa Parky-puulattian lisäksi myös lounge-tilaa kehystävä suuri O&O Kantti-mittatilausmatto. Pääsisäänkäynnin yhteydessä olevaan loungeen valittiin elegantti Bentley- nukkamatto mittatilauskoossa.

– Matto on paksu ja sen pinta muuntaa väriä silkkimäisesti. Bentley sopii aulatilojen kovaan kulutukseen ja sen sai täsmällisesti haluamassamme koossa lattiarasioidulle puulattiakentälle, Törmänen perustelee.

Swing House on Suomen ensimmäisiä WELL-sertifioituja toimitilakiinteistöjä

WELL-standardi on kansainvälinen kiinteistö- ja rakennusalan laatuluokitus, joka perustuu tieteelliseen tutkimusnäyttöön. Sen avulla voidaan varmistaa, että rakennusten tilasuunnittelu toiminnallisuuksineen, käytäntöineen ja toimintaohjeineen täyttää ihmisen hyvinvoinnin kannalta olennaiset kriteerit. WELL-standardin kriteeristössä otetaan huomioon mm. ilmaan, valaistukseen, liikkumiseen ja ääneen liittyvien tekijöiden vaikutus kiinteistön käyttäjien hyvinvointiin. Kun rakennus täyttää WELL-standardin mukaiset kriteerit, voidaan rakennukselle hakea virallista WELL-sertifiointia. 

– Suunnittelulla ja mielekkäillä materiaalivalinnoilla on pyritty vaikuttamaan esimerkiksi liikkumiseen rakennuksen sisällä; valitsemaan esimerkiksi sisäportaat hissin sijaan, Törmänen kertoo.

Sisustuskuva, jossa fokuksessa puunsyykuvioitu puulattia.

Parky - perinteiselle parketille vaihtoehtoinen julkitiloihin soveltuva puulattia 

Parky on ainutlaatuinen puupintainen lattia, jonka käyttöluokka on kovaan julkitilakäyttöön soveltuva 33. Useimmat muut markkinoilla tarjolla olevat julkitilakäyttöön soveltuvat puulattiat ovat käyttöluokaltaan 31–32.   

Parkyn kestävyys perustuu naarmuuntumista ja kolhuja estävään kahdeksan kovan lakkakerroksen Titanium Finish -viimeistelyyn, lautojen lujaan HDF-ytimeen ja saumojen Aqua Sealing Complete -teknologiaan, joka estää nesteen ja kosteuden pääsemisen saumojen kautta lattian rakenteisiin. Parketille ominaisen tuntuman ja ulkonäön puolestaan saa aikaan Parkyn pinnan viimeistelevä 0,6 millimetrin paksuinen aito puuviilu.  

Parky-lankut valmistetaan luonnonvaroja säästäen ja niissä käytetylle puulle on myönnetty FSC- ja PEFC-sertifikaatit. Parkyn kulutuskestävyys pidentää tuotteen käyttöikää, ja elinkaarensa päätteeksi tuote on 100 % kierrätettävissä. Vastuullisuussertifiointien ohella Parky-puulattialla on M1-luokitus, jonka vaatimusten mukaisesti Parky on vähäpäästöinen ja hajuton pintamateriaali.   

Swing Housen lisäksi olemme toimittaneet Parky-puulattiaa myös esimerkiksi Antiloopin kehittämään uuteen LEED-sertifioituun Siltasaari 10-toimitilakohteeseen.

Parky-valikoimaamme kuuluu useampia lankku- ja kalanruotomallistoja, joista on valittavana useampia eri sävyjä vaaleista tummempiin. Tutustu kaikkiin Parky-mallistoihin tuotehaussamme.

Tutustu Parky-mallistoihin

Lähikuva harmaasta mittatilausmatosta. Kuvassa myös ruskeankeltainen nojatuoli.

O&O Kantti - räätälöidyt mittatilausmatot julkitilakohteisiin

Laadukas mittatilausmatto kestää aikaa ja kulutusta. Lisäksi etenkin suuremmat mittatilausmatot tarjoavat samoja hyötyjä kuin kiinteästi asennettava tekstiililattia: matot keräävät itseensä sisäilmassa leijuvat pölyhiukkaset, jolloin tilan sisäilma pysyy parempana. Lisäksi matoilla voidaan parantaa akustiikkaa hälyisissä tiloissa, kuten hotellien auloissa, käytävillä tai toimiston yhteiskäyttötiloissa.

Mittatilauksena toteutettu matto on oivallinen ratkaisu lattian ilmeen uudistajaksi myös tiloissa, joihin ei voida syystä tai toisesta asentaa kiinteää kokolattiamattoa tai mattolaatoitusta. Erilaisia mattoja yhdistelemällä voidaan toteuttaa tyylikkäitä kokonaisuuksia niin suuriin kuin pienempiin tiloihin – ravintoloihin, hotelleihin, liiketiloihin, toimistoihin tai kouluihin.

O&O Kantti on julkitilaprojekteihin suunnattu palvelumme, jonka avulla suunnittelet ja tilaat laajasta valikoimastamme toiveidesi mukaisen maton kohteeseesi. O&O Kantti -palvelun alle kuuluvat kaikki maahantuomamme tekstiililattiat. Tarjolla on runsaasti erilaisia laatuja muun muassa vastuullisuudestaan tunnetun Egen mallistoista. Mittatilausmattojen koot, muodot ja muut ominaisuudet voidaan toteuttaa täsmälleen kohteen vaatimusten mukaisesti. 

Tutustu tekstiililattioihin

Sopisiko Parky-puulattia tai O&O Kantti-mittatilausmattomme projektiisi?

 

Keskustelemme mielellämme lisää kanssasi tuotteistamme ja autamme löytämään juuri oikeat pintamateriaalit projektiisi. Asiantuntijamme ovat kokonaisvaltaisesti apunasi materiaalien valinnassa ja tekevät tuote-ehdotukset täsmällisesti toiveitasi kuunnellen. Tavoitat asiakaspalvelumme arkisin klo 8–16 numerosta (09) 260 660 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@orientoccident.fi. Voit myös halutessasi ottaa suoraan yhteyttä projektimyyntiimme tai täyttää alla olevan yhteydenottolomakkeen.

Yhteydenottolomake
Kaikki kentät ovat pakollisia.