O&O Kantti räätälöi mittatilausmatot julkitiloihin ja koteihin

Markkinoiden laajimmasta materiaalivalikoimasta räätälöitävät matot toimitetaan luotettavasti ja nopeasti kaikkialle Suomeen.

Mitat, muoto, materiaali, väri ja kanttaukset – näistä elementeistä on täydellinen mittatilausmatto tehty. Orient Occidentin uusi O&O Kantti -palvelu toteuttaa suunnittelijan vision yksilöllisestä keskilattiamatosta vahvalla kokemuksella ja ripeällä aikataululla.

Me jututimme mattoräätäli Viivi Soirolaa‚ jonka työpäivät taittuvat Orient Occidentin mattopajalla Espoossa. Hän kertoo O&O Kantti -palvelun käynnistyvän aina tarvekartoituksesta, jossa käydään huolellisesti läpi maton muotoon, väritykseen ja muuhun ulkoasuun sekä sen teknisiin ominaisuuksiin liittyvät seikat.

– Me kuuntelemme asiakastamme, hänen tarpeitaan ja toiveitaan. Suunnittelija määrittelee meille, miltä maton tulee näyttää. Me tuomme kokonaisuuteen mukaan asiantuntijuutemme erilaisiin materiaaleihin ja maton tekniseen toteutukseen liittyen.

Soirola sanoo, että heti suunnittelun alkuvaiheessa varmistutaan siitä, että lopputulos palvelee tarkoitustaan parhaalla mahdollisella tavalla.

– Julkitiloissa huomioitavia seikkoja ovat esimerkiksi paloturvallisuus ja hyvä kulutuskestävyys. Kotikäyttöön tulevissa matoissa on pidettävä mielessä ennen kaikkea tilan käyttäjät, eli onko heillä allergioita, tai kuuluuko talouteen lemmikkejä. Lisäksi maton sijoituspaikka asettaa tietyt reunaehdot. Esimerkiksi eteiseen tulevassa matossa ei kannata käyttää liian herkkiä materiaaleja.
 

Eniten valikoimaa mistä valita

O&O Kantti on monien mahdollisuuksien mattopalvelu – sen tarjontaan kuuluvat niin Orient Occidentin varastotuotteet kuin tilattavat materiaalitkin. Kokonaisuudessaan valikoima on markkinoiden kattavin ja se sisältää myös useita ekologisesti kestäviä vaihtoehtoja.

– Me haluamme vastata vastuullisten tuotteiden kysyntään myös kantattujen mattojen saralla. Matto voidaan räätälöidä mittojen mukaan esimerkiksi Egen laadukkaista rullatuotteista, joissa hyödynnetään raaka-aineena valtameristä kerättyjä vanhoja kalaverkkoja.

Kanttivaihtoehtoja on saatavilla yhteensä 26 erilaista – monissa eri väreissä.

– Kantin materiaaliksi voidaan valita puuvilla, pellava, puuvilla-pellava tai ylellisen laadukas nahka. Teemme kanttauksia myös erittäin kestävästä alcantarasta, ainoana Suomessa, Soirola mainitsee.
 

O&O Kantti -palvelusta myös alcantara-kanttaukset – ainoana Suomessa!

Kehykset kestävälle matolle

O&O Kantti -palvelusta tilattu matto on aina yksilö, joka kestää kauniina, hyvää huoneilmaa ja akustiikkaa tukevana sisustuselementtinä vuosia ja vuosikymmeniä. Koko palvelulle nimensä antaneella kanttauksella on lopputuloksen kannalta paitsi visuaalinen myös toiminnallinen merkitys.

– Kantti on matolle kuin kehys taululle. Se tekee kokonaisuudesta huolitellun ja tyylikkään näköisen, täydellisesti käyttökohteen ilmeeseen sopivan. Lisäksi kanttaus estää reunojen rispaantumisen. Kantattu matto säilyy hyvännäköisenä pitkälle tulevaisuuteen.

– Yhdenmukaisilla ja huolellisesti tehdyillä kanteilla varmistetaan lisäksi, että matto pysyy muodossaan ja lattiapintaan hyvin istuvana. Kanttaus on aina myös turvallisuustekijä, sillä se vähentää kompastusriskiä, Soirola summaa.