Parempi huominen – matto kerrallaan

Pohjoismaiden johtavalla mattovalmistajalla on selkeä visio. ”Tavoitteemme on olla paras: niin suunnittelussa, valikoimassa, ketteryydessä, palvelussa kuin vastuullisuudessa”, Ege Carpetsin vientijohtaja Kim Kjær kiteyttää.

Tanskalaisen Ege Carpetsin määrätietoinen matka alan huipulle käynnistyi vuonna 1938. Yrityksen perustaja, Mads Eg Damgaard, uskoi sinnikkyyteen: kun työskentelee kovasti ja periksi antamatta, on kaikki mahdollista. Madsin aloittama työ on todella kantanut hedelmää, sillä Ege Carpets on raivannut tiensä arvostetuksi ja tunnetuksi toimijaksi. Vuodesta 2021 lähtien Ege Carpets -tuotemerkin alla toimivat Egen lisäksi Hammer Carpets, Bentzon Carpets ja Carpet Concept. Toisiaan täydentävä, laaja brändikirjo mahdollistaa kuluttajien palvelemisen parhaalla mahdollisella tavalla.

– Teimme keväällä 2021 muutoksia niin yrityksemme strategiaan kuin rakenteeseen. Näin pystymme vastaamaan alan trendeihin sekä varmistamme 5–10 % vuotuisen kasvumme. Toimimme markkinalähtöisesti, asiakkaitamme aidosti ja paikallisesti palvellen, Kim Kjær Ege Carpetsilta avaa.

”Kurssi kohti yksinkertaisempaa rakennetta”

Yksi osa yrityksen nykystrategiaa on yksinkertaistaminen.

– Olemme vuosien varrella kasvaneet yritysostoilla ja siten uusilla brändeillä. Se on tuonut mukanaan useita etuja, mutta myös haasteita. Jatkossa markkinointiviestintämme keskittyy yhteen brändiin ja tuotemerkkiin, Ege Carpetsiin. Yhdistämme voimamme ja otamme kurssin yksinkertaisempaa rakennetta kohti.

Käytännössä se tapahtuu toimintojen ja viestinnän selkeyttämisellä ja terävöittämisellä. Ege Carpets ei halua olla vain yksi parhaista – sen on oltava paras. Kimin mukaan tavoitteeseen päästään tarjoamalla poikkeuksellisia asiakaskokemuksia.

– Palvelemme asiakaslähtöisesti, sillä siten varmistamme ydinsegmenttiemme – toimistojen, hotellien ja laivateollisuuden – suosion. Tarjoamme parasta mahdollista suunnittelua, ketterää ja osaavaa palvelua sekä vastuullisuutta, jota ei vastaavanlaisena saa muualta, hän summaa.

– Olemme jo nyt markkinajohtajia Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa. Seuraavaksi janoamme vastaavaa asemaa Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Englannissa, Ranskassa...

Ege Carpetsin tavoitteet ovat huomattavasti korkeammalla kuin ilmiselvässä, eli kauniiden mattojen valmistamisessa. Yritys pyrkii kaikissa toimissaan kohti kestävämpää tulevaisuutta: luomaan parempaa huomista matto kerrallaan.

– Eettinen velvollisuutemme on aina ollut vahvasti läsnä. Mietimme jatkuvasti uusia tuotantotapoja ja toimintamalleja. Estetiikka, inspiraatio, laatu sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvointi ohjaavat toimintaamme.

 

”Kaikkien mattolaattojen huopatausta on valmistettu 100 % kierrätetyistä muovipulloista.”
Kim Kjaer, vientijohtaja, Ege Carpets

 

”Asiakas voi keskittyä suunnitteluun ja laatuun tietäen, että olemme huolehtineet ympäristöstä.”
Kim Kjaer, vientijohtaja, Ege Carpets

Edistyksellisiä tekoja kestävän kehityksen puolesta

Ege Carpetsin ponnistelut paremman huomisen eteen on huomattu. Syyskuussa 2021 yritykselle myönnettiin kestävän kehityksen innovaatiopalkinto, Sustainability Innovation Award, osoitukseksi vastuullisesta toimintatavasta sekä innovatiivisista, kestävää kehitystä edesauttavista teoista.

Toinen esimerkki panostuksesta ympäristöarvoihin on Cradle to Cradle -sertifikaatti. Kyseessä on maailman tunnetuin sertifikaatti kiertotalouden periaatteiden mukaisesti suunnitelluille tuotteille. Sitä myönnettäessä kiinnitetään huomiota materiaalien turvallisuuteen ja haitta-aineettomuuteen, kierrätettävyyteen ja uudelleenkäyttöön, energian käyttöön ja hiilipäästöjen vähentämiseen, veden käyttöön sekä sosiaalisen vastuun näkökulmiin.

– Tavoitteemme on, että kaikille matoillemme myönnetään Cradle to Cradle -sertifikaatti tämän vuoden aikana. Tällä hetkellä meillä on 18 sertifikaattia ja ne kattavat yhteensä 116 mattoa. Tasoja sertifioinnissa on viisi: Basic, Bronze, Silver, Gold ja Platinum. Olemme nyt Bronze-tasolla, seuraava askel on Gold-taso kaikille matoille vuonna 2025 ja Platinum-tasolle aiomme nousta vuonna 2030.

Kim kertoo, että Ege Carpetsille Cradle to Cradle -sertifikaatti ei ole valinta, vaan ainoa vaihtoehto.

– Emme halua, että asiakas joutuu valitsemaan vihreän tai vähemmän vihreän ratkaisun välillä. Asiakas voi keskittyä suunnitteluun ja laatuun tietäen, että olemme huolehtineet ympäristöstä. Esimerkiksi 56 % matoistamme valmistetaan kierrätysmateriaalista valmistetusta langasta tai villasta ja kaikkien mattolaattojen huopatausta on valmistettu 100 % kierrätetyistä muovipulloista. Osa matoistamme sisältää jopa 80 % kierrätysmateriaaleja. Strategianamme on lisätä kierrätysmateriaalien määrää entisestään.

Kuten odottaa saattaa, tarjoaa Ege Carpets laajan, moneen eri tarpeeseen ja kohteeseen mukautuvan malliston. Valikoimassa on niin seinästä seinään -mattoja, mattolaattoja ja -lankkuja kuin muun muassa matoista, huonejärjestelmistä ja paneeleista koostuva akustinen konsepti. Estetiikka, mukavuus, turvallisuus ja kestävyys ovat totutusti omaa luokkaansa. Matoille on myönnetty 10 vuoden takuu osoitukseksi korkeasta laadusta.

Ege Carpetsilla katsotaan luottavaisena ja inspiroituneena kohti tulevaa. Vastuullisuus painaa vaakakupissa jatkossakin huomattavan paljon ja se tulee näkymään entistäkin enemmän muun muassa kasvavana mahdollisuutena kierrättää materiaaleja ja mattoja sekä panostuksina uusiutuvaan energiaan ja hiilidioksidineutraaleihin liikenneratkaisuihin.

– Kestävyysstrategia pitää meidät hyvin kiireisinä vielä monta vuotta. Tavoitteet ovat kunnianhimoisia eikä meillä ole vielä vastausta jokaiseen kysymykseen. Uskomme kuitenkin, että kaikki on mahdollista sitkeästi yrittämällä. Teemme parhaamme kestävän tulevaisuuden eteen, Kim lupaa.