Scandic Pasilan käytävät kukkivat modernilla twistillä

Pasilan monipuolisten palveluiden ytimeen, Helsingin tapahtumakeskusten ja kauppakeskus Triplan kylkeen avattu Scandic Pasila ilahduttaa tyylikkyydellään. Käytävillä askel taittuu Egen abstraktin kukkakuosin päällä, lisäksi ravintoloissa ja huoneissa näkyy Orient Occidentin kädenjälki.

Näyttävää, harmonista, ajanmukaista ja kaunista – Egen Graphic -konseptin kukkakuosi on kuin tehty Scandic Pasila -hotellia varten. Ja niin täsmällisesti ottaen onkin, sillä Orient Occident teetti valmiista kuosista Scandic Pasilalle räätälöidyn omakuosin.

– Vakiomalliston kuosin koko oli suuri ja toiveena oli skaalata se miltei puolta pienemmäksi. Näin saimme raportin sopimaan kapeaan käytävään, Orient Occidentin tekninen suunnittelija Evita von Hertzen toteaa.

Jotta lopputulos oli helpompi hahmottaa visuaalisesti, uudelleen skaalatusta kuosista laadittiin design layout -pohjakuva, jossa kuosi sovitettiin käytäväpohjaan. Seuraava vaihe oli rullasuunnitelma.

– Rullasuunnitelmassa huomioimme valitun laadun kutistumisen sekä venymisen, tarvittavan hukkavaran, kuviosovituksen leikkausta varten ja nukan kulkusuunnan. Lopulta asentaja sai rullasuunnitelmasta työkuvat toteutusta varten. Teknisten tekijöiden lisäksi hukan minimointi oli avainasemassa – kuten aina.

 

Teknisten tekijöiden lisäksi hukan minimointi oli avainasemassa – kuten aina.

Luovaa suunnittelua tukevia ratkaisuja

Tinkimätön estetiikka jatkuu hotellissa kautta linjan. Aulabaariin valittiin kovaa julkitilakäyttöä kestävä Project Floors Herringbone vinyyli kuosilla 3011 HB ja ravintolaan Plankwood PW 2961 -lankku. Huoneissa valoa siivilöivät Bautexin kevyet valoverhot, helmalakanat ovat puolestaan Gabrielin kankaasta Step Melange.

Projekti toteutettiin yhteistyössä Media Interiors Oy:n perustajan, sisustusarkkitehti Jouni Löhösen kanssa. Löhösellä oli työnsä tukena Orient Occidentin teknisen asiantuntijan tuki.

– Orient Occident pystyy tarjoamaan tuoteratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaani hyvinkin tiukkoja teknisiä vaatimuksia. Sujuva työmalli helpottaa työtaakkaani ja voin keskittyä luovaan tekemiseen, Löhönen kertoo. 


 

 

"Olemme todella iloisia lopputuloksesta"

Perusteellinen suunnittelu ja huolellinen työ varmistivat, että laadukas tuote sai ansaitsemansa lopputuloksen.

– On mahtavaa tarjota asiakkaillemme palvelua, jota emme myy myydäksemme, vaan halusta tarjota lisäarvoa, von Hertzen avaa Orient Occidentin toimintatapaa.

– Olemme todella iloisia lopputuloksesta. Yhteistyö on aina toiminut hyvin Orient Occidentin kanssa, Scandic Pasilan General Manager Minna Heikkilä kiteyttää.

 

"Orient Occidentin kanssa voin keskittyä omaan luovaan tekemiseeni."
Jouni Löhönen, sisustusarkkitehti, Media Interiors Oy
Evita von Hertzen
Evita von Hertzen
Tekninen suunnittelija

Sinua saattaisi myös kiinnostaa