4 vinkkiä sisustajille – näin lisäät hyvinvointia ja asumisviihtyisyyttä

Tiesitkö, että järkevästi valituilla sisustusratkaisuilla voit kasvattaa niin hyvinvointia, hygieniaa kuin viihtyisyyttä? Ja mikä mukavinta, se on oikeilla materiaalivalinnoilla helppoa. Katso niksit ja poimi parhaat omaan käyttöön.

1. Kokolattiamatot ja mattolaatat: panostus sisäilman laatuun

Moni valitsee kokolattiamaton tai mattolaatan sen kauneuden takia, mutta näillä sisustuksen monipelureilla on useita muitakin upeita ominaisuuksia. Matot vaimentavat askelten ääniä tuotteesta riippuen 15–35 desibeliä ja puolittavat äänen kantomatkan. Ne ovat lämpimiä jaloille ja luovat mukavia, viihtyisiä tiloja. Joustava alusta ei rasita niveliä ja tuntuma on lämmin. Matot ovat monen lapsiperheen suosikki, sillä liukastumisvaaraa ei ole ja jos vahinko silti sattuu, matto suojaa kolhuilta. 

Kokolattiamatto ja mattolaatta on pitkäikäinen sisustusratkaisu, jolla on myönteisiä vaikutuksia sisäilman laatuun. Ilmassa leijuvat hiukkaset – kuten siite- ja kotipöly sekä homeitiöt – tarttuvat pintaan. Mattojen hoitaminen on helppoa, sillä säännöllinen imurointi ja tahrojen poisto riittävät. Mattolaatan etuihin lukeutuu mahdollisuus vaihtaa yksittäinen laatta vahingon sattuessa.

Väri- ja kuosikirjo on runsas. Helppohoitoisuutta arvostavien kannattaa suosia värikkäitä ja kuvioituja pintoja – laaja, yksivärinen vaalea pinta kun on elämisen jäljille herkempi. Voit valita mieleisen useista nukkamateriaaleista: saatavilla on esimerkiksi villaa, polyamidia ja villa-polyamidia. Jos haluat asennuksen ilman liimaa, tutustu Traction Back -kitkapohjaisiin Milliken-mattolaattoihin.

2. Huonekalujen verhoilulla on väliä

Kuulutko sinäkin heihin, jotka viettävät mielellään sohvalla aikaa – itsekseen tai perheen kesken, joskus koirakin kainalossa? Voit helpottaa arkeasi valitsemalla sohvakankaaksi likaa hylkivän vaihtoehdon. Sen ansiosta lempipaikka säilyy siistinä ja kestää elämää. Hyvä sohvakangas on pitkäikäinen ja helppohoitoinen. Säännöllinen imurointi tekstiilisuulakkeella sekä tahrojen poisto on hyvä ottaa tavaksi. 

Kun verhoilet sohvasi AquaClean-kankailla, pääset mukavan helpolla. AquaClean-kankaista enemmistön tahroista saa pois pelkällä vedellä, lisäksi AquaCleanin voi pestä 30 asteessa koneessa. Antibakteerinen SafeFront-ominaisuus estää virusten ja bakteerien kasvun kankaan pinnalla sekä niiden pääsyn syvempiin kuitukerroksiiin.

3.    Lapsiperheiden ja koirallisten ykkösvalinta: COREtec-lattiat

COREtecin avulla voit sanoa heipat naarmuille. Materiaali kestää kovaakin käyttöä – niin lemmikkieläinten kynsiä kuin lasten leikkejä – ja 100 %:sti myös kosteutta. Koska COREtec Stone -laatat ovat perinteisiä kivilaattoja järeämpiä, ne sietävät koviakin iskuja. Hyvästä kestävyydestä huolimatta tuntuma on miellyttävä jalan alla. COREtecin akustoiva korkkipohja häivyttää ääniä ja tuo lattialle pehmeyttä sekä lämmöneristystä.

Oikealla huolenpidolla ikuinen

COREtecille annetaan elinikäinen takuu kotikäytössä. Ennakoivalla hoidolla on iso merkitys lattian  elinkaareen – likaantumista ja hoitokustannuksia voidaan vähentää toimimalla seuraavasti:

•    Ehkäise kuran ja hiekan kulkua sisätiloihin hyvillä kura- ja eteismatoilla.
•    Asenna huonekalujen jalkoihin huopatassut.
•    Imuroi säännöllisesti.
•    Moppaa lattia kuivalla tai nihkeällä mopilla. Voit käyttää yleispuhdistusainetta.
•    Poista tahrat nopeasti. Tavallisimmat tahrat lähtevät kostealla mopilla, pinttyneemmät liat (kuten purukumi) edellyttävät järeämpiä toimenpiteitä, kuten tahranpoistoaineita.

4. Puuta, mitäpä muuta: Parky-puulattiat kestävät melkein mitä vaan

Markkinoiden kestävin puulattia on ansainnut meriittinsä. Parky kestää naarmuuntumista, kolhuja sekä kosteutta ja on siten erinomainen valinta lapsi- ja lemmikkiperheisiin. Sen varmistavat luja HDF-ydin ja kahdeksan kovan lakkakerroksen Titanium finish -viimeistely. Saumoissa hyödynnetty Aqua Sealing Complete -teknologia estää, etteivät viisteet toimi lian kasvualustana tai kerää pölyä. Antibakteerinen Ultra-fresh-suoja pitää puolestaan bakteerit loitolla. 

Parky-puulattiat voidaan asentaa myös lattialämmityksen päälle. Mallisto on paloturvallinen ja sille on myönnetty M1-sisäilmasertifikaatti. Parky Deluxe+ 06 -mallistossa on askelääniä pehmentävä ja akustoiva korkkipohja.

Hoito-ohjeita noudattamalla helposti puhdasta

Mitä parempaa huolta pidät lattiastasi, sitä pidempään se pysyy hyvänä. Parky-puulattian hoitoon pätevät monet samat vinkit kuin COREteciin. Peruspuhdistus on hyvä tehdä tarpeen mukaan siivousliinalla tai mopilla sekä neutraalilla tai heikosti emäksisellä puhdistusaineliuoksella. Lattia kannattaa lopuksi kuivata kiillon viimeistelemiseksi. Noudatathan hoito-ohjeita: älä esimerkiksi käytä saippuapohjaisia puhdistusaineita tai annostele puhdistusaineita liikaa.