Oy Orient-Occident Ltd

Orient Occident showroom

Orient Occident on sisustustekstiilien, lattianpäällysteiden ja mattojen palveleva maahantuoja. Markkinoimme korkealaatuisia sisustusalan tuotteita ja palveluja valmistajille ja jälleenmyyjille sekä alan vaikuttajille ja päätöksentekijöille.

Orient Occident on perustettu vuonna 1919. Yhtiö on koko ajan ollut suomalainen perheyritys. Nykyaikaiset toimitilat sijaitsevat Espoon Kivenlahdessa Kiviruukin teollisuusalueella ja käsittävät yhteensä 6000 m2.

Liikevaihtomme on 14 miljoonaa euroa. Meitä on 40 ammattilaista, joista suurin osa toimii myynnin ja markkinoinnin tehtävissä. Yhtiömme on vakavarainen ja kannattava, mistä osoituksena on kuuluminen Asiakastiedon korkeimpaan luottokelpoisuusluokkaan.

Olemme allekirjoittaneet ja sitoutuneet YK:n Global Compact -vastuullisen liiketoiminnan aloitteeseen. Sitoudumme toimimaan vastuullisesti ja noudattamaan periaatteita jotka koskevat ihmisoikeuksia, työntekijöiden oikeuksia, ympäristön suojelua ja korruption ehkäisyä. Lue lisää

Orient Occident on Sisäilmayhdistys ry:n kannattajajäsen. Sisäilmayhdistys ry on aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää rakennusten terveelliseen ja viihtyisään sisäilmastoon tähtäävää työtä.

Orient Occident kuuluu ainoana suomalaisena jäsenenä kansainväliseen 17 lattianpäällysteiden tukkuliikkeen muodostamaan osto-organisaatioon Homedecor International.

Historiaa

Orient Occident perustettiin Helsingissä vuonna 1919. Perustaja, Sortavalassa vuonna 1882 syntynyt Juhana Puputti, nimesi yrityksensä itämaanmatkojensa mukaan. Orient Occident tarkoittaa itä- ja länsimaita, heijastaen vallassa ollutta kansainvälisyysajattelua.

1920-luvulla tavaravalikoima käsitti enimmäkseen satulasepän tarvikkeita, solkia, heloja sekä erilaisia lankoja. Toimitilat saatiin Mikonkadulta Lackmanin talosta. 1930-luvulla verhoilutarvikkeita täydensivät patjakankaat ja huonekalukankaat.

Sotavuosina kauppaa käytiin korvikkeilla, paperilangoilla ja niistä kudotuilla tekstiileillä.

Sotien jälkeen huonekalukankaat saavuttivat valta-aseman tavaravalikoimassa.

Mattomyyntiä ryhdyttiin kehittämään 1970-luvulla. Myyntiin tulivat tekstiilimatot, verhokankaat sekä muut sisustustekstiilit, myöhemmin myyntiin tulivat laminaattilattiat, joustovinyylit ja muovilattiat.

Orient Occident showroom