Yli 100-vuotias perheyritys

Orient Occident perustettiin Helsingissä vuonna 1919. Ensimmäinen toimipiste sijaitsi Kanavakadulla, Helsingin Katajanokalla Norrménin talossa. Perustaja, Juhana Puputti, oli innokas matkamies ja nimesikin yrityksensä ajan kansainvälisyyttä korostavan hengen mukaisesti: Orient tarkoittaa itäisiä ja Occident läntisiä maita.

Matkoiltaan kaukaa idästä Puputti toi taitavasti työstettyjä kankaita ja tarvikkeita. Alkuvaiheessa Orient Occidentin tavaravalikoima käsittikin enimmäkseen satulasepän tarvitsemia asioita kuten solkia, heloja sekä erilaisia lankoja. 1930-luvulla verhoilutarvikkeita täydensivät patja- ja huonekalukankaat.

Sotavuosina kauppaa käytiin korvikkeilla, kuten paperilangoilla ja niistä kudotuilla tekstiileillä.

Sotien jälkeen huonekalukankaat saavuttivat valta-aseman tavaravalikoimassa, ja pohja nykyiselle sisustusosaamiselle syntyi. 1970-luvulla myyntiin tulivat tekstiilimatot, verhokankaat sekä muut sisustustekstiilit, ja hieman tätä myöhemmin laminaattilattiat, joustovinyylit ja muovilattiat.

2000-luvulla on tullut mukaan lukuisia uusia tuotteita, kuten klikattavat vinyylilattiat, komposiittilattiat ja kudotut vinyylilattiat. 

Tänä päivänä olemme paljon enemmän kuin vain sisustusmateriaalien maahantuoja: tarjoamme sisustus-, rakennus- ja kiinteistöalojen ammattilaisille asiantuntijapalveluita ja tuomme maahan maailman johtavien sisustusmateriaalivalmistajien huippulaadukkaita tuotteita. Ympäristön kestävän kehityksen ja ihmisten hyvinvoinnin tukeminen luovat perustan kaikelle toiminnallemme. 

 

Tänä päivänä olemme paljon enemmän kuin vain sisustusmateriaalien maahantuoja.